Himmet Keklikçi, yaptığı yazılı açıklamada, istifasına gerekçe olarak, Hamburger SV-Galatasaray UEFA Kupası karşılaşması öncesinde Almanya
Fenerbahçeliler Dernekleri Birliği Başkanı Mustafa Çömlek"in, "Hamburg"ta yaşadığımız için Hamburg"u destekliyoruz. Gönlümüz Hamburg"tan yana. İkinci kez Galatasaray"ın UEFA Kupası"nı alması işimize gelmez. Hamburger SV"nin kazanmasını istiyoruz" şeklindeki açıklamasını gösterdi.
Keklikçi, söz konusu açıklamanın kendisini rahatsız ettiğini, Mustafa Çömlek"in 30 yıllık arkadaşı olmasına rağmen açıklamalarının yersiz olduğunu belirterek, "Ben kimsenin kuklası değilim, olmadım. Böyle bir açıklama daha diplomatik bir şekilde yapılmalıydı. Artık bu çatı altında çalışmak istemiyorum. Sadece üye olarak kalacağım" dedi.
Mustafa Çömlek ise AA muhabirine, "Bu konuda konuşmak istemiyorum. Himmet Keklikçi"nin istifasını kabul ediyorum" açıklamasını yaptı.
Hamburg Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Abdullah Akar ise Keklikçi"nin bu kararını saygıyla karşıladığını ifade ederek, "Herkes
düşüncesini söylemekte özgürdür. Yarın İstanbul"a uçuyorum. Hamburg"a müjdeyi getireceğim. Galatasaray, Hamburger SV"yi yenerek turu atlayacak ve yola devam edecek" diye konuştu.