Yaşadıklarına bir anlam veremeyen ve kendi çocuk dünyalarında her şeye rağmen yine de mutlu olan çocuklar, 'inadına yaşam' diyor. 
 
Suriye'de gerilim tırmanırken, çatışmalarsa devam ediyor. Ülkede tam bir belirsizlik ve endişenin hakim olduğu belirtilirken, Suriyelilerse gelecek kaygısı taşıyor. Yaşanan tüm bu durumdan en çok etkilenenlerin başındaysa kadın ve çocuklar geliyor. İsyancıların önemli bir kalesi olarak öne çıkan ancak Suriye Ordusu'nun tank ve ağır silahlarla adeta kuşatarak, kontrolü yeniden ele aldığı Hama kentindeyse tam bir dram yaşanıyor. Asker ve polisler kentin tüm kontrolünü ele alırken, Hama ise adeta 'terkedilmiş kenti' andırıyor. Anne ve babalar dışarı çıkmazken, çocuklarınıysa adeta eve hapsediyor. 
 
Silah seslerinin eksik olmadığı ve her gün yeni bir ölüm haberinin geldiği ülkedeki olayları anlam veremeyen ve tüm bu durumu kendi çocuk dünyalarına göre yorumlayan çocuklar, her şeye rağmen yine de hayata kendince tutunmaya çalışıyor. Kız çocukları genellikle evde otururken, erkeklerse onlara göre biraz daha şanslı. 
 
Evlerinin bulunduğu sokakta ürkek bakışlarla dışarı çıkıp, kendince oyunlar oynayan çocukların yüzlerine yansıyan endişe ve korkuysa bir bakıma Suriye'de yaşananları da gözler önüne seriyor. Hama kentinde hemen hemen her evin duvarına çeşitli yazılamalar yapılırken, çocuklarsa söz konusu yazıların ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyor. Protesto gösterilerinde de en ön saflarda yer alan çocuklar, Suriye'deki olayların bir an önce son bulması, barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini istiyor.