Halter Milli Takımı Antrenörü Erdinç Aslan'ı bayan bir sporcuyla sevişirken yakaladıklarını iddia eden 5 erkek halterci şikayette bulundu. Erdinç de "Onları takımdan attığım için komplo kurdular" dedi Halter Milli Takımı'nda antrenörlük yapan Erdinç Aslan'ın bayan sporcu S.K ile idman salonunda cinsel ilişki kurduğu iddia edildi.Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğü'nün kadrolu antrenörü olan Aslan'ı S.K ile ilişki sırasında gördüklerini belirten erkek halterciler Savaş Can, Özkan Akgün, Narin Kartal, Ömer Has, Hasan Enes bir dilekçe ile durumu İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Halter Federasyonu'na bildirdiler.

SORUŞTURMA AÇILDI

İl Müdürlüğü ve Halter Federasyonu da şikayet dilekçelerini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Genel Müdürlük de konuyu araştırması için Ayfer Cengiz'i görevlendirdi. Cengiz, antrenör Erdinç Aslan ile bayan sporcu S.K'nin ifadesini aldı. Her ikisi de olayı yalanlarken, diğer 5 sporcu dilekçelerindeki iddiaları yenilediler. Müffettiş Ayfer Cengiz'in hazırladığı soruşturma raporu doğrultusunda antrenör Erdinç Aslan'a disiplin ve maaşından para kesilme cezası verildi. İl Müdürlüğü de erkek ve bayan sporcuların idman saatlerinde değişiklik yaptı.

'DOPİNGCİ BUNLAR'

Mİllİ formayı giyen, Avrupa Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya kazandıran, şu anda da milli takımda ve İzmir bölgesinden antrenörlük yapan Erdinç Aslan, yaptığı açıklamada, 'Savcılığa şikayet ettim. Şu anda mahkeme aşamasında olduğu için fazla konuşmak istemiyorum. Bu sporcuları, doping yaptıkları ve disiplinsiz hareketler içerisinde bulundukları için idmandan kovmuştum. Şimdi bana iftira attılar. Mahkemede hesaplaşacağız' dedi. - vatan