"BAŞBAKAN ceketini koysa yüzde 70 alır" sözüne ceketli protestoların yaşandığı Şanlıurfa"daki gelişmeler, Başbakan Adnan Menderes"in 1954 seçimlerindeki "Odunu koysam seçtiririm" deyişini hatırlattı.

AKP"ye dönmem

Ceketli protestoların odağındaki isim olan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başbakan Tayyip Erdoğan"ın "İndiğin trene bir daha binemezsin" sözlerine, "Ben parti treninden indim halkın trenine bindim, halk kendisine yanlış yapmayanı treninden hiç indirmez, ama kendisine yanlış yapanı indirir" diye yanıt verdi. Fakıbaba, Hürriyet"e şöyle konuştu:

Başbakanın dik duran bir insana hiç kızmaması lazım. Ben aşirete mensup bir insan değilim. Dik durunca herkes sizin etrafınızda yer alır, aşiretin insanları da. Halkın yüzde 80"i, "Başkanımı değiştirmeyeceğim" diyor. O (adaylığına karşı çıkan) 7 milletvekili de halkın arasında olsaydı bunlar olmazdı. Başbakan yanıltıldı, hálá yanıltılıyor. 30 Mart sabahı SP"ye geçeceğim. O halk hareketidir. Mitingdeki insanların hepsi o 7 milletvekilini yuhaladı, halkın onlara tepkisi var. O mitingi ben mi düzenledim?

Halk başbakanını seviyor ama belediye başkanını da seviyor. Belediye başkanını sevmeyeceksin, benim dediğim ismi seveceksin diyebilir misin? Ben hayatta bir daha o partiye dönmem. Beni kabul etmeyen insanları ben hiç kabul etmem.

Adaylığıma karşı çıkan o milletvekilleri, ceketimizi koysak yüzde 70"in üzerinde oy alırız" dediler. Ama şimdi bu sözü kimse sahiplenmiyor. Şimdi halkın tepkisini görünce hiçbiri "Başkana karşıyız" da diyemiyor, "Bizim etkimiz yok, başbakan öyle yaptı, başbakan değiştirdi" diyorlar.

Başbakan kırdı

Bağımsız seçilirsem kaynağı nereden bulacağımı söylemiş. Halk bu sözü nedeniyle başbakana çok kırgın, üzüntülü, "Paralar bizim paramız, gerekirse de biz aç kalırız" diyor. Kadın kuaförler aradı, "Biz kazancımızı veririz başkanımızı parasız bırakmayız" diyorlar. Şanlıurfa"nın parası kendisine yeter, yeter ki başında dürüst bir insan olsun. Başbakan belediye başkanı olduğunda hükümet desteği mi vardı arkasında. Ayırım olacaksa, o zaman partiler hiç yarışa girmesin, bağımsızlar da seçime girmesin, hükümet vali atar gibi belediye başkanı atasın, bu iş de bitsin.

HÜRRİYET