Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası'nda belediye başkanlığı seçimini CHP kazandı. Zorlu geçen seçim sürecinin ardından 11 bin 572 oy alan CHP adayı M. Esat Altungün Kuşadası'nın yeni belediye başkanı oldu.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce partili, CHP Kuşadası ilçe merkezinin önünde toplanarak, Kuşadası'nın yeni belediye başkanı M. Esat Altungün lehine tezahürat yaptı. Daha sonra eşi Sebahat Altungün ile birlikte parti binasına gelen Kuşadası'nın yeni Belediye Başkanı M. Esat Altungün, parti balkonundan Kuşadalılara seslendi.
Kuşadası'nda 25 yıllık kabus döneminin sona erdiğini ve halkın iktidara geldiğini belirten M. Esat Altungün, bundan sonra Kuşadası belediyesini halkla birlikte yöneteceklerini söyledi. Seçimlerde vatandaşlara ne taahhüt edildiyse mutlaka yerine getireceklerini kaydeden Kuşadası'nın yeni Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Kuşadası şuanda çok kötü durumda. 2 aylık acil eylem planı yapacağız ve Kuşadası'nı turizm sezonuna yetiştireceğiz. Bu zorlu seçim sürecinde destek veren herkese gönülden teşekkür
ediyorum" dedi.
Bu arada Kuşadası belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde tüm sandıklar açıldı. 131 sandıkta 31 bin 959 oy kullanılırken, bu oyların 11 bin 572'sini CHP adayı M. Esat Altungün alarak, Kuşadası'nın yeni belediye başkanı oldu. Kuşadası belediye başkanlık seçiminde oyların parti ve adaylara göre dağılımı şöyle:
CHP (M. Esat Altungün) - 11 572, DSP (Engin Berberoğlu) - 9068, AK PARTİ (Esat Ergüler) - 5007, DP (Fuat Akdoğan) - 4758, MHP (Abdullah Sarı) - 1160, DTP - 422, BBP - 135, LDP - 121, SP - 102, BTP - 129, HYP - 74, Bağımsızlar - 8.