Avusturya'nın Amstaetten kasabasında öz kızını 24 yıl süreyle evinin bodrumuna kapatıp tecavüz eden ve bu ensest ilişkiden 7 çocuk sahibi olan sapık baba Josef Fritzl'in, 16 Mart'ta yargılanacak.

Mahkemede iddianamenin okunacağı duruşmanın halka açık olacağını belirten St. Pölten eyalet mahkemesi sözcüsü Franz Cutka, yargılamanın beş gün olarak planlandığını ve celselerin kapalı yapılacağını kaydetti.

Öz babasının tecavüzüne uğrayan ve 24 yıl boyunca evin bodrumunda hapsedilen Elisabeth Fritzl ile çocukların ifadelerinin ise görüntülü olarak duruşma salonuna aktarılacağı bildirildi.

Sapık baba Josef Fritzl'in, "Cinayet, kölelik, tecavüz, özgürlükleri kısıtlamak ve ensest ilişki" suçlarından yargılanacağı belirtiliyor.

Hukukçular, Fritzl'in iddianamede yer alan suçlarının sabit bulunması halinde ömür boyu hapis cezasına mahkum edileceğini tahmin ediyor.

Fritzl, öz kızı Elisabeth'i henüz 18 yaşındayken evinin bodrumuna kilitleyerek 24 yıl boyunca tecavüz etmiş ve bu ensest ilişkiden yedi tane çocuk sahibi olmuştu. Sapık babanın çocuklarından birini doğumundan üç gün sonra sobaya atarak yaktığı iddia ediliyor.

Kızı Elisabeth'i evinin bodrumunda inşa ettiği özel bir sığınakta 24 yıl boyunca rehin tutan Fritzl, çocuklarından 19 yaşındaki Kerstin'in hastaneye kaldırılması sonucu geçen yıl 19 Nisan günü tutuklanmıştı. ,

GAZETEPORT