İzmir'de bu akşam saat 21.15'de 3.7, saat 21.45'te 3.4 ve saat 22.07'de ise 4.9 büyüklüğünde üç deprem meydana geldi. Depremler çevre ilçelerden de hissedilirken halk arasında korkuya yol açtı.

Boğaziçi üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 21.15 sıralarında, merkez üssü İzmir'in Selçuk İlçesinde, yerin 5.9 kilometre derinliğinde, 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kuşadası İlçesi'nde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre, can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

ÜÇÜNCÜ SARSINTI KORKUTTU

İkinci deprem ise yarım saat sonra 3.4 şiddetinde yaşandı. Bu deprem de Selçuk ve çevresinde hissedildi.

İlk sarsıntıdan yaklaşık bir saat sonra, saat 22.07'de ise son deprem meydana geldi. Orta şiddetteki depremin merkez üssünün Kuşadası olduğu ve 4.9 şiddetinde gerçekleştiği belirtildi. Bu sarsıntı nedeniyle Kuşadası ilçesinde panik yaşandı. Bazı semtlerde elektrikler kesildi.

KUŞADASI"NDA HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Kuşadası, 4.9 şiddetinde sallandı. Saat 22.08"de yaklaşık 10 saniye sallanan Kuşadası"nda büyük panik yaşandı. Kuşadası Körfezi"nin 5.9 kilometre altında meydana gelen deprem sonrasında Kuşadası halkı sokağa döküldü.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden edinilen bilgiye göre; saat 22.08'de, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 5.9 kilometre derinlikte oluşan orta şiddetteki sarsıntı, çevre ilçelerde de hissedildi.
Öte yandan, saat 21.15 sularında Selçuk ilçesinde meydana gelen 3.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 21.45'te yine merkez üssü Selçuk olan 3.4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı kaydedildi. Her iki sarsıntı da komşu ilçe Kuşadası"nda hissedilmişti. İki depremin ardından bu kez merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 22.08"deki 4.9 şiddetindeki deprem meydana geldi. Yaklaşık 10 saniye süren ve Kuşadası"nın yanı sıra, Selçuk, Söke, Germencik, İncirliova, Aydın, Köşk, Nazilli, İzmir, Selçuk ve Milas"ta da hissedildi.
Depremin ardından, Kuşadası"nda vatandaşlar ile Kuşadası"nda tatil yapan turistler sokağa döküldü. Büyük korku yaşayan vatandaşlar, evlerine giremedi.