Aşırı yağışlardan sonra Pazaryerini yine su basarken pazarcı esnafı yağmurdan korunmak için yine tezgahlarının yan kısımlarını çadırlarla kapatırken, "Modern Pazaryeri bu mu? Diyerek duruma tepki gösterdiler.

Didim"de sabah saatlerinde başlayan ve öğleye kadar etkisi aralıksız hissedilen sağanak yağış nedeniyle Didim halk Pazarın yağıştan nasibini aldı. Geçen yıl yaşanan bilindik manzaralar bu yılda sürdü. Geçen yıl pazaryerinin sular altında kalmasının konuyla ilgili olarak o dönemde pazaryeriyle ilgili komisyonunun başkanlığını yapan ve şimdi ise Belediye Başkan Yardımcısı olan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu pazaryerindeki bu duruma karşı bir projeleri olduğunu kışın yağmurdan yazında sıcaklardan etkilenilmemesi için çalışma başlatacaklarını söylemişti. Aradan geçen zamanda pazaryeriyle ilgili bir çalışmanın olmaması gözlerden kaçmazken maliyeti 7 trilyon olarak açıklanan ve geçtiğimiz hafta CHP Lideri deniz Baykal tarafından açılan Pazar yeri halkı memnun etmedi.

Didim"de halk pazaryerinde ilk yağmurda bilindik manzaralar yaşanırken, pazarcılar yağmurdan korunmak için yine eski çadırları kurarken, saçak altlarından akan yağmur sularına karşı tezgahlarının üstünü naylon poşetlerle örttüğü, pazara çıkan Didimlilerin ise yağmurdan kaçmaya çalıştı. İlk yağmurda duruma tepki gösteren Pazarcı esnaflarından Durmuş Çakır “Bu manzarayı geçen yıl da yaşadık. Sözde bu sorunu çözeceklerdi. Geçen hafta CHP Genel Başkanı tarafından açıldı burası..Keşke bu durumu yağmurlar yağdığında Deniz Bey görseydi. Kurnazlık yaparak yağmurlar yağmayınca açtılar sanırım. Ama olan bize ve müşterilere oldu. Bu kadar para harcanan yerin haline bakın!” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

İsmini vermek istemeyen bazı pazarcılar ise “Sayın Başkanımızı ve 7 trilyona imza atan meclis üyelerimizi, bizim açtığımız çadırın altına bekliyoruz. Onların çadırı yağmurdan, rüzgardan bizleri korumuyor ama bizim çadırımız onları da korur” diyerek belediyeye tepki gösterdiler.

“KAPALI PAZARYERİNDE ÇADIR KURULDU”
Kapalı pazaryerinin kenarlarında yer alan tezgahların yanı sıra, orta kesimlerde yer alan tezgahların da ıslanması, esnafı çileden çıkardı. Tezgahları su içinde kalan esnaflar eski pazaryerinde uyguladıkları yöntemleri modern pazaryeri için de uygulayarak; “Çektiğimiz çilenin kalitesi arttı. Yağmur aynı yağmur, aynı şekilde ıslanıyoruz. Madem aynı sıkıntıları bu yılda yaşayacaktık, neden buna önlem almadılar” diyerek giden 7 trilyona üzüldüklerini belirttiler.