Bomba, otobüs hareket ettikten bir süre sonra büyük bir gürültüyle patladı, şoför yolcuları kurtardı.
 
İstanbul’da Bakırköy-Halkalı arası çalışan ‘98İ’ sefer sayılı Özel Halk Otobüsü’nde yolcular arka koltuğun altında cep telefonuna bağlı bir bomba düzeneği bırakıldığını fark etti. Durum hemen otobüs sürücüsü Faruk Erdemir’e bildirildi. Sürücü Erdemir de E-5 Karayolu’nda ilerleyen otobüsü Bahçelievler’de durdurdu. Ardından da tüm kapıları açarak içeride bulunan 35 yolcuyu indirdi. Sürücü, bombalı paketi alıp yola attı.
 
Yolcularını tekrar alan sürücü hareket etti. Ancak bu sırada cep telefonuna bağlı bomba büyük bir gürültüyle patladı. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmayan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bomba İmha, Olay Yeri ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de olay yerine sevk edildi. Uzman polisler yaptıkları incelemede bombanın ses bombası olduğunu belirledi. Bomba uzman ekibi, bombaya ait parçaları bir torbaya toplayarak incelenmek üzere emniyete götürdü. E-5 Karayolu yan yolda trafik tek şeritten verilirken, bölgedeki MOBESE kameraları da incelemeye alındı.
 
‘YOLCULARI HEMEN İNDİRDİM’
 
Özel Halk Otobüsü sürücüsü Faruk Erdemir, “Yolcular ‘bomba var’ diye bağırınca kapıları açıp hepsini aşağıya indirdim. Cep telefonuna bağlı bomba düzeneğini koltuğun altından alarak, yol kenarına bıraktım. Bu cep telefonunun bomba olduğunu bilmiyordum. Yolcuları tekrar otobüse bindirip hareket ettikten hemen sonra büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi.
 
Ben Halkalı seferini yapmak üzere yola devam ettim. Bir süre sonra, cep telefonumdan arayan polis, ifademe başvurmak üzere karakola davet etti” diye konuştu.