Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, Ankara Büyükşehir Belediyesinin halk ekmek fiyatlarını yüzde 25 artırmasının keyfi olduğunu savunarak, zammın bir an önce geri alınmasını istedi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, ekmeğin Türkiye'de tüketicilerin en temel ve vazgeçilmez gıda maddesi olduğu ifade etti. Tüketicilerin günlük enerji ihtiyacının yüzde 40'ını sadece ekmekten karşıladığını belirten Çetin, yoksul kesimlerde bu oranın yüzde 60-70'i bulduğunu kaydetti.

Ekmeğin girdi maliyetlerinde bir artış olmadığını, buna rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesinin halk ekmeğe yüzde 25 yaptığını belirten Çetin, şunları kaydetti:

''Ankara Büyükşehir Belediyesi, halkın ekmeği ile oynamaktan vazgeçmelidir. Haksız, keyfi olarak belirlenmiş yüzde 25 oranında zammı geri almalıdır. Fırıncılar Federasyonu 2010 yılında zam kararı aldığında, Tarım Bakanlığı, 'zam gerekçesi yok' diye itiraz etmişti. Şimdi sayın Bakana soruyoruz; yüzde 25 zam haklı mı? 'Yüzde 6 enflasyon var' deyip, AKP'li belediye ekmeğe yüzde 25 zam yapınca niçin sesiniz çıkmıyor? Halkın ekmeği ile oynayanlara halk seçimlerde gereken dersi verecektir.''

gerçekgündem