Söke'de fırıncılar arasındaki rekabet, dayanışmaya dönüştü.
İlçenin önde gelen yedi fırın işletmecisi bir araya gelerek, Söke Halk Ekmek ve Gıda Sanayi AŞ adı altında birleşti ve ekmek üretimine başladı.
İlçede kendi aralarında zaman zaman rekabet yaşamalarıyla dikkati çeken fırıncılar, bu kez rekabeti bir kenara bırakıp birleşerek, şirket çatısı altında toplandı ve ekmek üretimine başladı.
Sanayi Sitesinde kiraladıkları tesisi ekmek fabrikasına dönüştüren şirket, Söke Halk Ekmek adı altında üretime geçerken, günde ortalama 10-12 bin ekmeği tüketiciye ulaştırmaya başladı. Birleşme sayesinde yedi fırının işletme maliyeti başta kira, yakıt, elektrik ve işçilik giderleri olmak üzere önemli ölçüde azalırken, şirket çatısı altında buluşan fırınlar eski mekanlarını şimdilik satış noktası olarak kullanıyor.
Normal ekmeğin yanı sıra Söke'ye özgü kara fırın ekmeğinin de üretildiği Söke Halk Ekmek'te hijyenik şartlarda üretime özen gösterilirken, yeni kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Musa Alkan, kısa süre önce geçilen üretimi ve işletmeyi gözlemlediklerini dile getirdi.
Henüz yeni bir şirket olmaları, yeni bir tesiste üretime geçmenin bir takım eksikliklerinin olabileceğini dikkati çeken Söke Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Alkan, ''Şu anda şirket bünyesinde mevcut eski fırınlarda çalışan personel dahil olmak üzere, servis elemanlarıyla 31 kişi çalışıyor. Eksiklerimizi zaman içerisinde görüp giderirken, halkımıza kaliteli ekmeği ulaştırmak arzusundayız. Şirket çatısı altında toplanmakla başta yakıt olmak üzere bir takım maliyetler en aza indi. Bizler para kazanmaktan çok fırıncı esnafı olarak ayakta kalabilmek ve halkımıza kaliteli ekmek yedirmenin hesabındayız. Halk Ekmek olarak önümüzdeki günlerde üretimi de artırmayı planlıyoruz'' dedi.
Söke'de üretime başlayan Halk Ekmek şirketi tarafından, kara fırın ekmeğinin yanı sıra borlu taş taban sistem üretim yapılırken, üretilen 300 gramlık ekmek tüketiciye market ve fırınlarda 70 kuruş fiyattan satılıyor.