AYDINPOST HABER SERVİSİ/ÖZEL-Aydın Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için, faaliyete geçirmeyi düşündüğü Halk Ekmek Projesi ile ilgili dün ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. 

Halk Ekmek üretiminin yapılacak olduğu Ata Mahallesi 1576. Sokakta bulunan belediyeye ait fırına saldırıda bulunulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 

EMNİYETE ŞİKAYET BİLE YOK

Aydın Belediyesi'nin saldırı iddiasıyla ilgili olarak Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne herhangi bir şikayette bulunmadığı öğrenilirken, söz konusu olayın saldırı olmadığı, daha önce binada kiracı olan vatandaşın eşyalarını binadan alıp gitmesi söz konusu olduğu netlik kazandı. 

KİRACININ ANAHTARLARI VARDI

Ata Mahallesindeki binada daha önce kiracı olan Mustafa Kırdal isimli vatandaşın iş yeri anahtarlarına sahip olduğu, iş yerine gelerek kalan eşyalarını alıp, iş yerinden ayrıldığı ortaya çıktı.

FIRINCILAR OLAYDAN RAHATSIZ

Aydın'daki fırın işletmecileri saldırı iddialarının basında yer alması sonrasında konunun farklı noktaya taşınmasını tasvip etmediklerini sanki Aydınlı fırıncıların Halk Ekmek Projesi'ne karşı imaj sergilemek adına böyle bir olaya karıştıklarının algılanmasına yol açıldığını ve bununda kendilerini üzdüğünü ifade ettiler. 

Akşit: Fırıncıların hiç bir kabahatı yok

Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit konu ile ilgili olarak, sorularımızı yanıtladı. Akşit, "Fırıncıların böyle bir saldırısı yoktur. Konu tamamen farklı yansıtılmıştır. Fırıncılar Odası Başkanı ve fırıncılarla görüştüm. Konuyu araştırdım. Fırıncı esnafımızın iddia edilen saldırıda en ufak bir teşebbüsü bile yoktur" diye konuştu.