Aydın’da en ilginç kutlama ise Köşk ilçesinde gerçekleştirildi. Köşk ilçesinde ilk defa düzenlenen kortej yürüyüşünde polis-halk kaynaşması yaşandı. Köşk İlçe Emniyet Amirliği’ne akın eden vatandaşlar polislerin eşleri tarafından misafir edildi. Misafirlere polis eşlerinin bizzat kendi elleri ile yaptıkları ikramlar sunuldu.

Sabah saatlerinde Köşk Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi polislerle birlikte Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular. Daha sonra dev Türk Bayrağı İle İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kadar marşlar eşliğinde yürüyen halk, Köşk’teki huzur ve sukunetten dolayı güven içinde yaşadıklarını belirterek İlçe Emniyet Amiri Süleyman Tikveş’e çiçek sundular.

Bu yıl ilk defa bu şekilde geniş kapsamlı düzenlenen ‘Polis Halk Kaynaşması 10 Nisan Polis Bayramı’ etkinliklerine Kaymakam İsmail Soykan, Belediye Başkanı Rıfat kadri Kılınç, Garnizon Komutanı Mehmet Ali Taklak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Memduh Gölcük, İl Genel meclisi Üyeleri, daire müdürleri, çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz halkın huzur ve güveni için çalışan tüm emniyet mensuplarının gününü kutlayarak, ebediyete intikal eden ve görevi başında şehit düşen polislere de rahmet ve minnetle andığını söyledi.
Köşk ilçesi olarak tüm kurum ve kuruluşların birlik beraberlik içerisinde olduğunu belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat kadri Kılınç ise “Köşk ilçesi denilince mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir şehir akla gelsin istiyoruz. Bu kapsamda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan emniyet mensuplarımıza teşekkür borçluyuz” diye konuştu.

“HALK, GELENEK VE GÖRENEKLERE GÖRE AĞIRLANDI”
Bu yıl ilk defa yapılması nedeniyle oldukça ilgi çeken etkinlikte, Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personelin eşleri de adeta seferber oldu. Yörenin gelenek ve göreneklerine uygun olarak gerçekleştirilen etkinlikte polis eşleri 10 Nisan Polis Bayramı dolayısıyla günler öncesinden hazırlık yapıp, kısır, dolma, yaprak sarma, pasta, börek hazırladılar.

Emniyet’e gelen herkes, kapıda bizzat Emniyet Amiri Süleyman Tikveş tarafından karşılanıp, toplantı salonuna ve makam odasına alındı. Polislerin misafirlere bizzat kendilerinin servis yaptığı 10 Nisan kutlamaları adeta düğün havasında geçti. Halkın yoğun ilgisi nedeniyle etkinliğin bundan sonra Köşk Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılmansa karar verildi.

Bu arda tören sonunda Köşk Kaymakamı İsmail Soykan tarafından başarılı polisler takdirname ile ödüllendirildi.
52.20110410164301.jpg

53.20110410164313.jpg

54.jpg

55.jpg