Bolivya lideri Morales, ülkeyi halkın istekleri doğrultusunda yöneteceğine söz verdiğini, bu nedenle zammı iptal ettiğini belirtti.

Morales, akaryakıt zammını iptal ederken, zamdan sonra açıkladığı maaş artışlarına ilişkin kararnameyi de feshederek, "Her şey eski haline dönüyor" dedi.

Bolivya'da akaryakıta devlet sübvansiyonunun geçen pazar çıkarılan kararnameyle kaldırılmasının ardından pompa satış fiyatının yüzde 73 ila yüzde 83 zamlanması ülkenin birçok büyük kentinde protestolara neden olmuştu.

Akaryakıt fiyatlarındaki astronomik artış taşımacılık sektöründe de grevlerle protesto edilirken, başkent La Paz'da Devlet Başkanlığı ikametgahına yürümek isteyen göstericilere polis gözyaşartıcı gaz ile müdahale etmişti.

Bolivya hükümeti, başkentte çıkan olaylarda aralarında polislerin de bulunduğu 15 kişinin yaralandığını ve 5 kişinin gözaltına alındığını, orta kesimlerdeki Cochabamba kentindeki olaylarda da yaralananlar bulunduğunu ve burada 16 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Santa Cruz ve Oruro kentlerinde de düzenlenen gösterilerde, protestocular, sosyalist Devlet Başkanı Morales aleyhinde sloganlar atmış, Morales'i ihanetle suçlamıştı.