" TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE KİMSENİN YAPAMADIĞINI, BEN YAPTIM"

2. Asliye Ceza Mahkesi'nde görülen duruşmaya hakkında 2 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık işadamı Halis Toprak ve taraf avukatları katıldı. Halis Toprak, "Ben 12 yaşından iş hayatına başlayıp Türkiye Cumhuriyeti'nde kimsenin yapamadığını ben yaptım. Ben Türkiye'de Şile'den, Lice'ye, Sarıkamış'a kadar sanayi tesisi kurdum. Benim herşeyime TMSF el koydu" şeklinde konuştu.

HAKİMDEN HALİS TOPRAK'A "NE YANİ AÇ MI GEZİYORSUN"

Hakim, "Aylık geliriniz nedir" şeklindeki sorusuna Halis Toprak,"Yok.Hepsini aldı" diye yanıt verince, Hakim, "Ne yani aç mı geziyorsun?" şeklinde konuşarak sorusun tekrarladı, bunun üzerine aylık gelirinin 5 Bin TL olduğunu ifade etti.

"BEN AHMET ERTÜRK'E HAKARET ETMEDİM"

Halis Toprak, "Ben Ahmet Ertürk'e hakaret etmedim. Ben isuçlama ile ilgili cevapları yazılı olarak sundum. Yazılı savunmamı tekrar ediyorum. Belgelerimi de sundum. Hakaret suçlamasını kabul etmiyorum. Ben bütün suçlama ile ilgili beyanları yazıda yazdım" dedi.

"MÜVEKKİLİM DURUŞMALARDAN VARESTE TUTULSUN"

Halis Toprak'ın avukatı, müvekilinin duruşmalardan vareste tutulmasını isteyerek,"Müvekkilimin davaya konu yazı Habertürk'teki müştekinin konuşmasına cevaptır. Kesinlikle hakaret kastı yoktur. Bu nedenle müvekkilimin beraatine karar verilsin" şeklinde konuştu.

HALİS TOPRAK DURUŞMALARDAN VARESTE TUTULDU

Mahkeme Halis Toprak'ın avukatı tarafından istendiğinde hazır edilmesi kaydıyla duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Ahmet Ertürk'ün bir sonraki duruşmada beyanlarının alınmasına şikayet ve delillerinin sorulmasına karar verererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

"SAYIN ERTÜRK BENİM HAKARET ETTİĞİMİ İDDİA EDİYOR HALBUKİ O BANA BİN HAKARET ETMİŞ"

Duşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Halis Toprak, "Sayın Ertürk benim hakaret ettiğimi iddia ediyor. Halbuki o bana bin hakaret etmiş, siz daha iyi biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

"NİYE GELSİN, SİZ TAMSINIZ" "Eşiniz geldi mi duruşmaya size destek vermek için" şeklindeki soruya Halis Toprak,"Niye gelsin siz tamsınız " diye konuştu. Halis Toprak daha sonra adliyeye geldiği otomobiliyle adliyeden ayrıldı. / milliyet