Gül, Radikal gazetesinde yayımlanan bir röportajda Halis Toprak’ın Kürt kimliği nedeniyle TMSF ile ilişkilerinde belini doğrultamadığı yönündeki soruya şiddetle karşı çıktı.     
                
“Böyle bir şey olabilir mi? Duymamış olayım. Çok üzücü ve can sıkıcı bir şey bu. Halis Toprak en çok imtiyaz gösterdiğimiz iş adamlarından biri. İşlerini yoluna sokması kendisine yardım etmeye çalışıyoruz. İşçilerinin parasını bile biz ödüyoruz” dedi.         
   
Gül, Toprak Holding'in sahibi Halis Toprak ile prensipte anlaşmaya vardıklarını, bu kapsamda Toprak'ın kendi mallarını Ocak 2012 sonuna kadar satması gerektiğini, satamaması halinde TMSF'nin bu malları Şubat 2012'de satışa çıkartacağını da açıkladı.            
                 
TMSF’NİN SORUMLULUĞU AZALMALI     
    
Gül, offshore konusundaki sorular üzerine,  bankanın dışındaki bir mevduatı ödeme noktasında TMSF'nin sorumlu olmaması gerektiğini, ilgili hakim ortağın bir kusuru vesairesi varsa mahkeme kararlarının onlara yönelik olması gerektiğini söyledi.
 
Bunun toplumdan alınmaması gerektiğini ifade eden Gül, “Bu hepimizin cebinden çıkmaması lazım diye düşünüyorum. İlgili hakim ortağın mahkumiyeti olabilir, ondan istenebilir, biz yine aracı olabiliriz, aldığımız ölçüde oraya verebiliriz. Almadan vermek olmaz” diye konuştu.
 
“Dünyada offshore konusunda TMSF gibi kurumlara açılan dava var mı?” şeklindeki bir soru üzerine Gül, “Dünyada var mı? Olmaması gerekir diye düşünüyorum. Normal hukuk mekanizması içinde kalbinize, vicdanınıza, doğal hukuka başvurursanız böyle bir bir şey olmaması lazım” yorumunu yaptı.
 
ÇAĞLAR GRUBU KONUSUNDA TOKİ İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ
 
Gül, Çağlar Grubu ile yapılan protokolde gelinen son noktaya ilişkin olarak, “TOKİ ile arsalarının değerlendirilmesi karşılığında bir teklif sundu bize. Bu işin içerisine TOKİ'de girdi. Dolayısıyla biz TOKİ ile bu çerçevede bir anlaşma yapıyoruz. Geri kalan parayı brütleştiriyoruz, TOKİ'den gelecek tahsilatlar çerçevesi içerisinde borcunu yeniden yapılandırmış olacağız” dedi.
 
ELİMİZDE UZAN VARLIĞI KALMADI
Gül, Uzan davasında gelinen son noktaya yönelik de açıklamalar yaptı. Ellerinde, Uzan Grubu’na ait mal varlığının kalmadığını belirten TMSF Başkanı, şu anda sadece Kazakistan hükümetiyle devam eden davada alacaklarının devam ettiğine dikkat çekti.