Sosyal Güvenlik Kurumu'na 5 bin 322 lira yatırılmadığı için emekli olamayan işadamı Halis Toprak'ın kayınpederi Mustafa İsmet Tağızade'nin yeşil kartı da iptal edildi. Huzurevinde kalan Tağızade, damadı Toprak'ın kızına aldığı otomobili eşinin üzerine yapması nedeniyle yeşil kartının iptal edildiğini, bu nedenle ilaçlarını alamadığını söyledi.

Tüm malvarlığına TMSF tarafından el konulan Halis Toprak'ın, 17 yaşındaki eşi Nazlıcan'ın babası Mustafa İsmet Tağızade'nin emekliliği yılan hikayesine döndü. Halis Toprak'ın Antalya'da huzurevinde kalan 63 yaşındaki kayınpederi Mustafa İsmet Tağızade, geçen 17 Kasım'da kızı Nazlıcan ile Antalya'da SGK İl Müdürlüğü'ne gelerek emekliliği için askerlik borçlanması başvurusunda bulundu. Bir aylık süre 17 Aralık'ta dolmasına rağmen Tağızade'nin yatırması gereken 5 bin 322 TL yatırılmadığı için emeklilik gerçekleşmedi.

Kayınpederinin gazetelerde çıkan bazı haberlere kızarak, emeklilik için gerekli parayı yatırmaktan vazgeçtiğini öğrendiğini belirten Tağızade, “Halis beyin kızımla nikah kıyabilmesi için imza atmam gerekiyordu. İmzayı atmadan önce emekli olabilmem için bana 5 bin 322 TL askerlik borçlanmamın olduğunu ve bunun ödenmesini istedim. Halis Bey, "Ödenir o, halledilir, kolay iş" dedi. Ben de evliliklerine onay verdim ama parayı yatırmadılar” dedi.

TOPRAK HABERLERE KIZDI
Kayınpederinin emekliliği için gerekli parayı yatırmaktan vazgeçen Halis Toprak ve kızına ulaşamadığını belirten Tağızade, “Eşim aracılığı ile ulaşabiliyordum ve şimdi eşim de telefonlarıma bakmıyor. Burada yaşayan diğer kızım aracılığı ile Halis Bey'in bir gazetede çıkan haber yüzünden parayı yatırmaktan vazgeçtiğini duydum. Habere kızmış ve "Ben parayı yatırmaktan vazgeçtim" demiş. Haberi ben de görmedim ve ne yazdıklarını da bilmiyorum” diye konuştu.

İLAÇLARINI ALAMIYOR
Tağızade, ikinci şoku da yeşil kartının iptal edilmesiyle yaşadığını söyledi. Kalp rahatsızlığı nedeniyle by-pass ameliyatı geçirdiğini ve akut bronşit hastalığı olduğunu belirten Tağızade, “Eşim de kızımın yanında yaşıyor. Halis Ağa bir araba almış ve eşimin üstüne yapılmış. Eşimin üstünde bir araba göründüğü içinde benim yeşil kartımı iptal ettiler. Aylık 200 TL'yi bulan ilaç kullanıyorum ama yeşil kartım iptal olduğu için ilaçlarımı alamıyorum” diye konuştu.

Tek isteğinin emekli olabilmek olduğunu vurgulayan Tağızade, “Bir kez daha Halis Beye sesleniyorum. Sadece emekliliğim için gerekli bu parayı yatırsın, başka hiçbir şey istemiyorum. Ödemem gereken paranın miktarı gittikçe artıyor” dedi. / hürriyet