Asri mezarlığındaki anma törenine DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak, genel sekreter Muzaffer Subaşı, Söke Belediye Başkan Vekili Nimet İncedal, Tekstil Sendikası işçileri, ailesi ve dostları katıldı.
Yapılan saygı duruşunun ardından Disk Tekstil Sendikası Söke Şube Başkanı Cemal Poyraz mezarı başında yaptığı konuşmada, Halil Özmen’nin öğrencileri olarak onun işçi sınıfı için yürüttüğü mücadeleyi devam ettirdiklerini söyleyerek, Özmen’nin sendikal mücadelesinin kendileri için örnek olduğunu dile getirdi.
Merhum Halil Özmen’nin aralarından ayrılışından bu güne bir yılın nasıl geçtiğini anlayamadıklarını söyleyen DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak; “Halil ağabeyimiz yaşamını işçi sınıfı için yaptığı mücadelelerle geçirdi. Onun işçi sınıfı için yaptığı mücadele ve çalışmaları kelimelerle anlatabilmemiz güç. O insanın topluma nasıl faydalı olabileceğini en iyi şekilde ortaya koyan bir ağabeyimizdi. İşçi sınıfının örgütlenmesindeki fedakârca yaptığı çalışmaları bilmeyen yok. Böyle güzel bir insanın dostu olmak bana onur veriyor” dedi.
Günümüz Türkiye’sinde merhum Halil Özmen işçi sınıfı için yaptığı çalışma ve düşüncelerine her geçen gün daha çok ihtiyaç olduğunu gerçeği unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Budak “Bu nedenle merhum Halil Özmen’i gelecek yıl yapılacak anmada düzenlenecek bir salon toplantısında onu yakından tanıyan arkadaşları bizi anlatmalı. Sendika çalışmalarını arkadaşlarımız sunum haline getirmeli. Bu anma daha canlı hale getirilmeli” dedi.
Söke Belediye Başkan Vekili Nimet İncedal da yaptığı kısa konuşmada İstanbul’da bulunan Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’nin selamını iletirken, okuduğu Can Yücel şiiri ile Halil Özmen’i anarken Özmen’nin yakın dostları Yaşar Akçay, Şeref Uysal ve Jülide Aral da yaptıkları konuşmalarla merhum Halil Özmen’i anlatmaya çalıştılar.