Deforme edilmiş figürler yapan ve çok parlak, canlı renkleri kullandığı için çevresinde “Kuşadalı Picasso” olarak tanınan Halil Koçyiğit, sağlık sektöründeki görevi nedeniyle bulunduğu Doğu Anadolu’da çocuklar, kadınlar ve doğasından çok etkilendiğini belirtti.
Hasta naklinin eşek sırtında yapılmasını, köy yollarını, çok çocuklu köy kadınlarının taşıdığı hüzünden, kanatlarını çırpan horozun havayı dalgalandıran maviliğine, sigarayı bırakmak için mesaj veren resimlerine dek gözlemlerini yansıtan Koçyiğit, kırk yılda kendi kendine resim yeteneğini geliştirdiğini anlattı.
İnsan, emek ve sevgi sarmalını tuvaline aktaran birçok karma ve kişisel sergiye katılan Koçyiğit, İzmir Marmaris ve şimdi de Kuşadası’nda çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün’e İbramaki Sanat Galerisi’nde sergi olanağı verdiği için teşekkür etti.
Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nail Ceylan, şaşırtıcı ve etkileyici resimleri için Halil Koçyiğit’i kutlayarak çiçek verdi. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!