Maçın 35. dakikasında sahaya giren polis, hırsızlık suçuna karıştıkları tespit edilen şahısları gözaltına aldı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli polisler hırsızlık şebekesinin peşine düştü. Bir ihbarı değerlendiren ekipler şebekeyi teknik takibe aldı. Yaklaşık 3 ay boyunca şahısları izleyen ekipler, ilçelerden gelen hırsızlık olaylarını da değerlendirdi. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler aynı şahısların birçok yerde hırsızlık suçuna karıştığını belirledi. Şebekeye operasyon yapmak için plan yapan polis çete elemanlarını ilginç bir yerde yakaladı. Kurtuluş'ta halı saha maçı yapan şahıslara polis bir anda baskın yaptı.

Maçın 35.dakikasında halı sahaya giren çok sayıda polis şahısları yere yatırarak üst araması yaptı. Kimlik kontrolü yapılan ve hırsızlık suçuna karıştıkları tespit edilen zanlılar gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

SUCUK, DOMATES, KONTÖR VE SİGARA ÇALIYORLARDI

Zanlıların Selçuk K.(30) liderliğinde hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği bildirildi. Dikkat çekmemek için farklı ilçelerde hırsızlık olaylarına karıştıkları belirtilen zanlıların şuana kadar Bursa ve Yalova dahil birçok yerde 64 olaya karıştıkları belirtildi. Zanlıların özellikle küçük yerlerde bakkalara girerek bir taraftan esnafı oyaladığı, diğer taraftan da reyonlardaki sigara, kontör ve sucuk gibi malzemeleri çaldığı belirlendi.

Çetenin güvenlik kamerasına yakalanan bir hırsızlık olayında, zanlılardan biri araçla hırsızlık yapacağı bakkalın önüne geliyor. Diğer iki kişi de elindeki kasa ile markete girip çaldıklarını bu kasaya koyuyor. Daha sonra etrafta dikkat çekmeden zanlıların uzaklaşıyor. Emniyetin verdiği bilgiye göre zanlıların polis kontrol noktalarına yakalanmamak için kasaları bırakıp bazen kaçtıkları da iddia ediliyor.

ŞEBEKE LİDERİNİN 32 SUÇTAN SABIKASI VAR

Zanlıların liderliğini yapan Selçuk K.'nın 32 farklı suçtan sabıkası olduğu bildirildi. Diğer zanlıları isimleri ise şöyle: Nihat Ş., Gencay T., Murat K., Sinan K.,Aytekin S., Ali S., Nihal S., Dilek S.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.