Uğur Mumcu Anıtı önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Akın, her yıl yaz aylarında okul bahçesinin 2010 yılı için 89 bin lira bedelle otopark olarak kiraya verildiğini, okul bahçesinin yaz tatili süresince otopark olarak kullanıldığını, ancak ihale bedelinden şu ana kadar 22 bin lira ödeme yapıldığını ve geri kalan bedelin geçen yılın eylül ayından bu yana ödenmediğini ileri sürdü. 
     Bedelin geri kalan kısmıyla ilgili ödeme yapılmaması nedeniyle yasal yollara başvurulduğunu belirten Akın, şöyle devam etti: 
     ''Ayrıca bir de geçen yıl okul bahçesi halı saha ve sosyal tesis yapımıyla başlayan bir süreç var. Okul bahçesinin bir kısmına halı saha ve sosyal tesis yapılması için Royal Carat Şirketine yıllık 40 bin lira bedelle kiraya verildi. Otopark olarak kullanılan kısmın halı saha yapılması nedeniyle küçüldüğü görünüyor. Bir önceki yılın bedeli 89 bin lira üzerinden ihaleye çıkıyor. Yıllardır bu işi yapanlar ihaleye girmezken bir kişi giriyor ve ihaleyi alıyor. Şimdi yetkililere soruyoruz. İhaleye kimse girmediği halde dönemin okul Müdürü Muzaffer Moran'ın halı saha işletenleri ikna ederek yanlarında çalışan bir kişi üzerinden ihaleyi aldıkları doğru mu? Halı saha yapımıyla daralan otopark alanını genişletmek için lojman kısmının dahil edildiği ve lojmanda oturanların ihale öncesi görüşünün alınmadığı doğru mu? Bu nedenle lojmanda oturanlar ve halı sahayı işletenler arasında tartışma çıktı mı? Kalan 67 bin liranın ödenmesi için halı sahayı işleten Royal Carat şirketi ile sorumluların görüşmeler yaptığını biliyoruz. Otoparkı işleten aslında bu şirket ise ve ihale sorumluları bunu biliyorsa haklarında işlem başlatılması gerekmiyor mu? Otoparkın kalan bedelinin ödenmemesine rağmen şirketin halı sahayı işletebilmesine nasıl izin veriliyor? Madem kağıt üzerinde görünmüyor bu şirket yarın yapılacak olan otopark ihalesine tekrar girebilecek mi?'' 
     Eğitim-Sen olarak dönemin okul müdürü Muzaffer Moran ve Okul Aile Birliği Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, gelen müfettişlerin incelemesi sonucunda soruşturmanın kapatıldığını iddia eden Akın, şunları söyledi: 
     ''Halı saha ve sosyal tesisin imara aykırı olduğunu söylüyoruz. Belediyeye sormak istiyoruz. Yapı ruhsatı verdiğiniz bu mekana hala işletme ruhsatı vermediniz. Kentin kalbindeki bu yapı sizleri rahatsız etmiyor mu? Ruhsatsız işletmenin çalışmasına neden izin veriyorsunuz? Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğüne sormak istiyoruz. Kuşadası tarafiğinin en yoğun olduğu hatta kilitlendiği yerde nasıl spor yapılır? Sağlığa ve spor yapma anlayışına uygun mu?Yetkililerin gerekli işlemleri yapmasını bekliyoruz.'' 
AA