Her yıl ülkenin dört bir yanından gelen rahvan atların mücadele ettiği "Altın Kemer" ödüllü geleneksel Kuşadası Rahvan At Yarışları, bu yıl yeni bir heyecana daha sahne olacak. 31 Mayıs Pazar günü Adagöl'de gerçekleştirilecek olan yarışlarda ödüller baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, ayak, deste, A grubu ithal at ve B grubu ithal at kategorilerinde verilecek. Yarışmada dereceye giren atlara bin 500 TL'den 6 bin TL'ye kadar değişen para ödülleri verilecek.
Yarışlar öncesi rahvan atçılar, Kuşadası Belediyesi tarafından Kuşadası Şoförler Odası'nın Çamlık Yolu'ndaki tesislerinde düzenlenen geleneksel halı gecesinde bir araya geldi. Atların sahipleri ile binicilerin buluştuğu gece renkli görüntülere sahne oldu. Yerel sanatçılar, seslendirdikleri şarkılarla geceye renk kattı.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, geleneklerin Kuşadası'nda yaşatılması için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirterek, altın kemerli rahvan at yarışlarının da bunun bir parçası olduğunu söyledi. Türkiye'nin çeşitli noktalarından gelen rahvan atların mücadele edeceği Kuşadası yarışlarının, milli değerlerimize ve atalarımızdan miras kalan at sporları kültürüne sahip çıkmak açısından büyük önem taşıdığını belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, bu geleneksel sporu yaşatmaktan son derece mutlu olduğunu kaydetti.