Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Demokrat Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan ve Demokrat Partili Belediye Meclis üyesi Nurol Pekgüzel ile birlikte protokol masasında yerini alırken geceye Işıklı Deve Güreşine katılmak üzere Ege bölgesinin pek çok noktasından gelmiş deve sahipleri ve deve güreşi meraklıları katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İlhami Ortekin deve güreşinin çok önemli bir kültür olduğunu belirterek “Bu kültürümüzü uzun yıllara ve gelecek nesillere taşımalıyız. Deve güreşinde yenen yenilen olmaz önemeli olan bir araya gelerek bu kültürü yaşatmaktır. Bu amaçla gayretini esirgemeyen herekese teşekkür ediyorum” dedi. Geceye katılar arasında yapılan çekilişte de deve güreşlerinde develeri süslemek için kullanılan malzemelerin satışı yapıldı.
Gece canlı müzik ve Mezdeke dans gurubunun gösterileri ile son buldu. Ayrıldığı saate kadar Demokrat Partili yöneticilerle oldukça samimi görüntüler veren Belediye Başkanı İlhami Ortekin geceyi katılan devecilerin isteğini de kıramayarak Aydın Zeybeği oynadı. Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in Aydın Zeybeği geceye katılanlardan büyük alkış aldı.