ELAZIĞ"ın Kovancılar İlçesi"nde, kaybolduktan 4 gün sonra evlerinin olduğu binanın havalandırma boşluğunda cesedi bulunan 4 yaşındaki Yunus Yıldırım"ın cinayet şüphelisi, halası 26 yaşındaki Muhibet Yıldırım çıktı. Emniyette suçunu itiraf eden Muhibet Yıldırım, ağabeyinin sevgilisiyle evlenmesine izin vermediği için yeğenini öldürdüğünü söyledi.

Kovancılar Bingöl Caddesi Bağlar Mahallesi Martı Sokaktaki evlerinin önünde, geçen Perşembe günü oyun oynayan Yunus Yıldırım, ortadan kayboldu. İlçede mobilya atelyesinde çalışan Abdulmütalip ile ev kadını Bircan Yıldırım'ın, tek çocukları olan Yunus"u bulabilmek için polis, jandarma ve vatandaşların seferber olmasına rağmen, küçük çocuk dün öğle saatlerine kadar bulunamadı.

Tamamı akrabaların oturduğu çift daireli 4 katlı binanın havalandırma boşluğundan kötü kokuların gelmesi üzerine dün yapılan aramada boşlukta bir çuval görülünce polise haber verildi. Polis, çuvalı açtığında ağzı bantlanmış şekilde Yunus"un cesediyle karşılaştı. Yapılan ilk incelemede Yunus Yıldırım"ın başına sert bir cisimli vurulup öldürüldüğü belirlendi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi"nde yapılan otopsi sonucunda minik Yunus"un başına sert bir cisimle vurulduğu ve ezildiği, cinsel organının ise kesici bir aletle kesilmeye çalışıldığı ancak kesilmediği belirtildi.

"SİZE ÖYLE BİR ACI YAŞATACAĞIM Kİ" Elazığ ve Kovancılar Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri olayı aydınlatmak için geniş kapsamlı soruşturma başlattı. Minik Yunus"un çuval içine konulan cesedinin havalandırma boşluğuna 3"üncü kattan atıldığı belirlendi.

Binada oturan tüm aile bireylerinin ifadesini alan polis, bir süre önce sevdiği gencin ailesi tarafından istenen, ancak ağabeyi Abdulmutalip Yıldırım"ın karşı çıkıp vermediği, 3"üncü kattta oturan Muhibet Yıldırım üzerinde yoğunlaştı. Muhibet Yıldırım"ın, evlenmesine izin verilmemesi üzerine ağabeyine, “Siz öyle bir acı yaşatacağım ki, ömür boyu unutamayacaksınız” dediği iddia edildi. Hala Yıldırım, poliste verdiği ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti.

Muhibet Yıldırım, ağabeyinin kendisinin sevdiği kişiyle evlenmesine izin vermediği için ondan intikam almak istediğini ve bir süredir planlar yaptığını söyledi. Hala Yıldırım, “Ağabeyim benim evlenmeme izin vermedi. Ondan intikam almak için Yunus"u öldürdüm” dedi. Yıldırım"ın polisteki sorgusu sürüyor.

Bu arada sabah morgdan alınan Yunus Yıldırım"ın cenazesi, Kovancılar İlçesi"ne bağlı Gedikyurt Köyü"ndeki mezarlıkta toprağa verildi.