Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, ''Eğitim-Bir-Sen, yurdumuzun her bir köşesindeki teşkilatlarıyla eğitime, kültüre, sanata, düşünceye dair 19 yılda ortaya koyduğu çaba ve etkinlikleriyle haklı bir gururu yaşamaktadır'' dedi.
Süleyman Alkoç, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyal Tesisleri'nde, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, 14 Şubat 1992 yılında kurulan Eğitim-Bir-Sen'in 19 yılı geride bıraktığını söyledi.
Genel merkezinden taşra teşkilatlarına kadar Eğitim-Bir-Sen'in teşkilat kadrosunun ve üyelerinin tüm gayretinin, eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılardan arındırılarak, tüm enerjilerini eğitim hizmetine yoğunlaştırabilmelerini temin etmek olduğunu anlatan Alkoç, şunları kaydetti:
''Eğitim-Bir-Sen, bugün yurt genelinde örgütlü, 170 bini aşkın üyesine yenilerini ekleme azminde, milletimizin aydınlık geleceğini inşa etmek aşkıyla dolu idealist kadrolarıyla, Türkiye'nin iftihar duyacağı bir sivil toplum kuruluşu konumundadır.
Bu gurur verici eser, eğitimden başlamak üzere, aşama aşama tüm kamu hizmetlerinin ve tüm toplum hayatımızın adil, demokratik, özgürlükçü, sağlıklı ve verimli bir yapıya kavuşturulması için birer dava adamı şuuru içinde çalışan tüm üyelerimizin ortak eseridir. Eğitim-Bir-Sen, yurdumuzun her bir köşesindeki teşkilatlarıyla eğitime, kültüre, sanata, düşünceye dair 19 yılda ortaya koyduğu çaba ve etkinlikleriyle haklı bir gururu yaşamaktadır. Gelecekte, bugüne kadar sergilediği başarılı sendikal misyonu daha da geliştirerek sürdürmeyi amaçlamaktadır.''
Alkoç, sendikalarının bugüne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.