"Bu sadece buradaki arkadaşlarımızın davası değil, Türkiye'de gerek sağlık iş kolunda gerekse diğer iş kollarında çalışanların davası. Biz bu davayı çok önemsiyoruz" diye açıklıyor sendikacılar...
 
Taşeron işçilerin hukuk mücadelesi başlıyor. İşçiler, demokratik kitle örgütleri ve sendika üyeleri, ilk duruşmanın yapılacağı günde yürüyüş düzenleyecek.
 
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çalışan taşeron işçiler, haklarının yok sayıldığı gerekçesiyle defalarca eylem yaptı. Sonuç alamayınca da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurdu.
 
Bakanlık müfettişleri, hazırladıkları raporda işçilerin üniversite çalışanı kabul edilmesi ve kadroya alınması gerektiğine yer verse de rektörlük hiç bir adım atmadı. Üstelik, buna rağmen "Destek hizmetler ve temizlik hizmeti ihalesi" açıldı.
 
İşçiler de tepki olarak ihale salonu önünde eylem yapmak istedi. Ama karşılarında çevik kuvvet polisleri ile özel güvenlik görevlileri vardı.
 
O müdahalede 4 kişi yaralandı. 27 işçi ve sendikacı gözaltına alındı. Ardından, "ihaleye fesat karıştırmak ve polisi engellemekle" suçlanan işçiler hakkında, 27'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
İşçiler, "Biz hak mücadelesi yapıyoruz. İhaleye bir taraf değiliz, sadece haklarımızı istiyoruz" diyerek tepkisini dile getiriyor.
 
Davanın ilk duruşması 16 aralık'ta Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ve işçiler, duruşma günü Atatürk Parkı'nda toplanarak Adana Adliyesi'ne yürüyecek.