CNN Türk, RTÜK Başkanı Zahid Akman"ın Deniz Feneri davasıyla ilgili basına gösterdiği belgelerin sahte olduğunu kanıtlayan haberinin ikinci bölümüne bugün devam etti.

Dünkü yayında Akman"ın Alman makamlardan aldığını iddia ettiği "ülkeye girişinde bir mahsur yoktur" yazısının orijinal olmadığını kanıtlayan CNN Türk ekibi, bugün de Akman hakkında Almanya"da 7 farklı suçtan soruşturma yürütüldüğünü ve Akman"ın Almanya"ya girişi halinde bu davalardan dolayı tutuklanabileceğini ortaya koydu.

Deniz Feneri davasıyla bir ilgisi bulunmadığını iddi eden Akman"ın, Birinci Deniz Feneri ve İkinci Deniz Feneri iddianamelerinde adının ayrı ayrı geçmesinin yanında, bu konuyla ilgili kooperatif davasının da aralarında bulunduğu 7 farklı olaydan daha hakkında suç duyurusu bulunduğu anlaşıldı.

Akman"ın isminin geçtiği suç duyurularında en dikkate değer iddia ise "nitelikli dolandırıcılık". İşte Akman hakkındaki iddiaların tamamının izini Almanya"da araştıran CNN Türk ekibinin ulaştığı bilgilerin yer aldığı video...

İşte o video