Başbakan"ın “Ne kadar köfte, o kadar ekmek” sözleriyle hedefe koyduğu Adil Gür, Zaman Grubu"nun yayın organı Aksiyon Dergisi"nden cevap verdi ve “Hakkımı helal etmiyorum” dedi.


A&G Araştırma"nın sahibi Adil Gür Başbakan Erdoğan"ın kendisi ile ilgili iddialarına Zaman Grubu"nun yayın organı Aksiyon Dergisi"nde cevap verdi. Başbakan referandum öncesi yapılan anket tahminlerine ilişkin olarak konuşurken Adil Gür"ün, “Referandumda oylar baş başa, hayır da çıkabilir.” tahminine ilişkin olarak kızgın bir ifadeyle, “Bunlar ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla yapılan anketler” yorumunu yapmıştı. Adil Gür Aksiyon Dergisi"nde işte Başbakan"ın bu iddiasına cevap verdi. Gür söz konusu röportajda, kendisine yöneltilen, “Ne kadar köfte aldınız yaptığınız araştırmalarda?” sorusuna karşılık olarak şunları söyledi:

HUCURAT SURESİNİN 12. AYETİNE GÖRE GÜNAH

“Referandum sürecinde fısıltı gazetesi olarak bu çok dillendirildi. Açıkçası beni de çok üzdü. Ben imam hatip kökenli biriyim. İftiranın ve zannın çok büyük günah olduğu Hucurat suresinin 12. ayetinde buyurulmuş ve bunu yapanların ölmüş kardeşinin etini yemiş gibi olacağı Kur"anı Kerim"de anlatılmıştır. O nedenle ben açıkçası bu sözlerden çok fazla rahatsız oldum.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Kul hakkı bakımından hakkıma tecavüz edilmiştir. Öbür dünyada davacıyım ve iki ellerim yakalarında haberleri olsun. Hakkımı helal etmiyorum. Bu kadar net.”

Adil Gür, “Kimden geldi size ne kadar köfte o kadar ekmek eleştirisi?” sorusuna karşılık da şunları söyledi:

BAŞBAKAN SÖYLEDİ

“Öncelikle sayın başbakan söyledi. Bir iki televizyon programında, “Ne kadar köfte o kadar ekmek mantığıyla yapılan anketler” diye söyledi. Beni mi başkasını mı kastetti bilmiyorum ama ben üstüme alındım ve üzüldüm. 1999"da, 2002"de, 2007"de, 2009"dada oylarını yüksek oranda söylediğimiz partiler kişiler ve kurumlar bize köfte ekmek vermişse bugün de tersini söylediğimiz adamlar köfte ekmek vermiş olabilir. Meyvesi olan ağacı taşlarlar, önemli olan gönül huzurudur."

SEVMEYENLER SEVİNMESİN, DİMDİK BURADAYIM

Adil Gür 4 sayfalık röportajda, “Sevmeyenler sevinmesin, dimdik buradayım. 2011 seçimlerinde nokta atışıyla bilmek için şimdiye kadar yaptıklarımdan çok daha fazla olağanüstü bir gayret sarf edeceğim” sözlerine de yer verdi.

Not: Adil Gür 2002, 2007 ve 2009 seçimlerinde AKP"nin oyunu yüksek olarak öngörmüştü.

Vatan