AYDINPOST ÖZEL-  TOBB'a bağlı yıllık 200 milyon dolarlık bütçeye sahip Gümrük A.Ş'nin yönetim kuruluna girdiği öğrenilen Hakkı Dokuzlu bir dönemdir Aydın Ticaret Odası Başkanlığını yürütmekte.

TOBB'un bazı programlarına katılmak üzere Ankara'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmelerde bulunan AYTO Başkanı Hakkı Dokuzlu'nun Gümrük A.Ş. yönetim kuruluna girdiği öğrenildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun ısrarı sonrasında Gümrük A.Ş Yönetim Kurulu üyeliğini kabul eden Aydın Ticaret odası Başkanı Hakkı Dokuzlu'nun, Hisarcıklıoğlu ile yakın diyalogları kamuoyunun dikkatinten kaçmıyordu.

GÜMRÜK A.Ş. hakkında:

2005 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) “yap-işlet-devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize etmekte. Faaliyetlerine; Habur Sınır Kapısı’nın modernizasyonu ile başlayan GTİ, sırasıyla Cilvegözü, Sarp, Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapılarının da yeniden yapımlarının hızla tamamlanmasıyla devam etti. “Yap-İşlet-Devret” modeli ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye’de ve Dünyada ilk ve tek uygulayıcısı olan GTİ, projelerine Türkiye’deki diğer sınır kapıları ile hız kazandırmakta.

Yolcuların her türlü ihtiyacına cevap vermekte olan yiyecek-içecek mekanları, bankalar, hediyelik eşya ve gümrüksüz satış mağazaları en modern şekilde hizmet vermekte. Bu çerçevede, GTİ tarafından sadece ticari alanlar işletilmekte olup, gümrük ve pasaport kontrolu gibi her türlü idari işlem ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmaya devam etmekte.

Modernizasyon projelerinin yüksek finansman yükünü üstlenmekle beraber, ekstra vergi geliri de yaratan GTİ, sınır kapılarındaki verimliliği arttırarak dış ticaretin gelişmesine katkı sağlamakta. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg