Hakkarili çocuklar, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Aşağı Merzan Mahallesi’ndeki toprak sahada düzenlediği motosiklet eğitimine büyük ilgi gösterdi. 
 
Motosiklet eğitimine katılanlar arasında Hakkari Valisi Muammer Türker’in Ankara’da bir lisede okuyan oğlu Enes Türker de vardı. Vali Türker, toprak sahada motosiklet turu atan kendi çocuğu ve diğer çocukları ilgiyle izledi. Hayatlarında ilk kez motosikletle tur attıklarını söyleyen Hakkarili çocuklar, böyle bir uygulamayı Hakkari’de başlatan yetkililere teşekkür etti. 
 
Motosiklet Federasyonu’nun görevlendirdiği iki eğitmen nezaretinde toprak sahada tur atan çocuklar, birbirleriyle yarışmanın sevincini yaşadı. 
 
Motosiklet Eğitmeni Vehbi Ulusan, Federasyon tarafından yaşları 5-15 arası değişen ve motosiklet yarışlarına meraklı gençlerin yeteneklerini ölçmek için ilk motor eğitimini Hakkari ilinde başlattıklarını söyledi. Ulusan şöyle konuştu: 
 
"Buradaki amaç, hem çocuklara motosiklet eğitimini vermek. Bu arada motosiklette başarılı olan yetenekli çocukları da tespit ederek Motosiklet federasyonuna bildiriyoruz. Hakkarili çocuklarla 15 gün boyunca bu eğitimimiz devam edecektir. Hakkari’den sonra bu eğitimimizi diğer Doğu illerinde sürdüreceğiz." 
 
Hakkari Gençlik ve Spor il Müdürü Sadi Akdağ ise, Türkiye Motosiklet Federasyonunun ilk kez Hakkarili çocuklar için düzenlediği motosiklet eğitimine çocukların büyük ilgi gösterdiğini, bu uygulamaya Hakkari Valiliği ve belediyenin de destek verdiğini söyledi. (dha)