Hakim ve savcılara suikast iddiası İstanbul"da hakim ve savcı lojmanlarının çevresinde devriye gezen polis, iki şüpheliyi durdurmak istedi. Şüphelilerden biri silahını atarak kaçtı, E.T. isimli izinli asker ise belindeki silahla yakalandı. Operasyonda 5 kişi daha gözaltına alındı. E.T. ve kaçan şüphelinin, babası hakim olan bir kadın avukatın peşinde olduğu ileri sürüldü.

İstanbul Bahçeşehir"de özel yetkili hakim ve savcıların kaldığı lojmanlarının çevresinde önceki gün devriye görevi yapan polis hareketlerinden şüphelendiği iki kişiyi durdurmak istedi. Sivil kıyafetli şüphelilerden biri polisi görünce elindeki silahı atıp kaçtı, diğeri ise polislerce üzerindeki silahla yakalandı. Kaçan şüphelinin attığı 7,65 mm çapındaki silahı bulan polis, namluda mermi bulunduğunu, horozunun kalkık ve ateşleme sisteminin harekete geçirildiğini gördü.

Asker ama PKK ile bağlantılı

Polis gözaltına aldığı ve hava değişimine gönderildiği oraya çıkan E.T. isimli asker şüphelinin yapılan GBT sorgulamasında PKK ile bağlantılı olduğu ve molotof atmak gibi suçlardan gözaltına alındığı ortaya çıktı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü"ne teslim edilen şüphelinin İstanbul"da kaldığı adreslerde arama yapılırken 5 kişi daha gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi"nde gözaltında tutulan 6 şüphelinin sorgusu sürerken polis kaçan kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Şüphelilerin yakalandıkları yerin hakim ve savcı lojmanı olması, kaçan şüphelinin bıraktığı silah nedeniyle suikast şüphesi ortaya çıktı. Gözaltına alınan E.T ve kaçan şahsın hedefinde ise davalarına bakmak istemeyen ve babası hakim olan bir kadın avukatın olduğu ileri sürüldü.

Genelkurmay: Asker değil sivil

Genelkurmay Başkanlığı da haberle ilgili bir açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı"nın internet sitesinde yer alan açıklamada, “Söz konusu haberdeki "asker" ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Yakalanan şahısların sivil oldukları öğrenilmiştir” denildi.

Aynı bölgede bulunan bir elektrik trafosunun duvarına geçtiğimiz ocak ayında yazılan İngilizce yazılar da İstanbul polisini alarma geçirmişti. Polis, "SAVCI”, “KILLI WAS HERE”, “GUY FAWKES”, “NOVEMBER 5TH” şeklindeki esrarengiz yazılar şüpheli bulunca soruşturma başlatmıştı.