Cani yengenin itirafları mahkeme heyetinin bile kanını dondurdu.
Kırşehir'de 2008 Kasım'ında 11 yaşındaki Sabire Akçakaya'yı boğduktan sonra 7 parçaya ayırıp şehir çöplüğüne attığı iddia edilen Yeter A. dün hakim karşına çıktı. Cinayeti işlediğini itiraf eden cani yenge, mahkeme heyetine bir itirafta daha bulundu. Yeter A. kendi kızını da öldürüp çöpe attığını söyleyince salondakilerin adeta kanı dondu.

İTİRAF SIRASINDA BAYILDI

Basın mensuplarının alınmadığı duruşmanın ardından öldürülen küçük kızın avukatı Haydar Ala bir açıklama yaptı. Ala, yenge Yeter A"nın duruşma esnasında baygınlık geçirdiğini ve bu sırada 2 yıl önce kaybolduğu bildirilen kızı 28 yaşındaki Bahar'ı da öldürdüğünü itiraf ettiğini söyledi. Avukat, cani yengenin duruşmada soğukkanlılıkla 'Kızımı ben öldürdüm. Parçalayıp çöpe attım' dediğini söyledi.

'BALTA İLE PARÇALADIM'

Yenge Yeter A. duruşmada ayrıca Sabire'yi boğarak öldürdüğünü ve parçaladığnı da söyledi. Ardından cesedi sandığa sakladığını ifade eden Yeter A., donan cesedi ayaklarından ve boyun kısmından balta ile parçaladığını belirtti. Yeter A. ilk itirafında cinayeti kız çocuğu kaybolduğu için kıskançlıktan işlediğini söylemişti. Yeter A. itirafları art arda açıklarken bir daha baygınlık geçirince hakim, mahkemenin bir ay sonra yapılmasına karar verdi. Bayılan Yeter A., jandarma ve polis kordonunda ambulansa bindirilerek Kırşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü./Bugün