Hakimlere yönelik tehdit yazılarıyla gündeme gelen bölgede bu kez de hakim otosuna esrarengiz bir kurşun isabet etti.

Uzun namlulu silah

Bölge İdare Mahkemesi hakimlerinden E A, sabah saatlerinde siteden ayrılırken aracına uzun namlulu silahla ateş açıldı. Mermi çekirdeği, otomobilin sağ arka kapısına isabet etti. Önce olayı fark etmeyen hakim E.A, kapıdaki deliği görünce polise haber verdi. Yapılan incelemede, kapıdan bir adet mermi çekirdeği çıkartıldı. Hakim E.A, sitede güvenlik kamerası ve güvenlik görevlisi olmadığına dikkat çekti.

"Aracın modeli aynı"

Balyoz davasına bakan hakim ve savcılarla aynı sitede oturduğunu belirten E.A, "Benim aracım ile Balyoz davasına bakan Hakim Ali Efendi Peksak'ın aracı, marka, model ve renk olarak aynı. Büyük ihtimal benim aracımı Balyoz hakiminin aracı zannedip ateş açtılar" dedi. Peksak'ın İstanbul Adliyesinden başka bir araçla ayrılması dikkat çekti. Yapılan araştırmada kurşunun G-3 mermisi olduğu belirlendi. Kurşunun yakındaki askeri birlikten atış talimi sırasında sektiği ileri sürüldü.

Duvardaki tehdit

Bir süre önce Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarını yürüten özel yetkili savcıların amiri konumundaki Başsavcı Turan Çolakkadı'nın evinin yanındaki bir trafoya ölüm tehdidi mesajlar yazıldığı ortaya çıkmıştı. 29 Ocak tarihindeki olayda, gizemli yazılarda "SAVCI", "KILLI WAS HERE", "GUY FAWKES", "NOVEMBER 5th" gibi yazılar ve gamalı haç sembolü tespit edilmişti. 'Savcı' kelimesi, trafonun metal kapısının üzerindeki kuru kafa resminin hemen yanına yazılmıştı. 'Cinayet burada işlenecek, Kasımın beşinde' anlamına gelen yazılar üzerine başsavcının koruma sayısının artırılması istenmişti.

G3 MERMİSİ TATBİKATTA SEKMİŞ

Bölge İdare Mahkemesi Hakimi E.A'nın aracına isabet eden kurşunun G-3 mermisi olduğu belirlendi. Yakındaki askeri birlikten atış talimi sırasında araca isabet ettiği ileri sürüldü. Yetkililer, daha önce de aynı yerde bir sitenin duvarına kurşun isabet ettiğini aktardı.