Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında “Kayıp Trilyon Davasıönda verilen takipsizlik kararını kaldıran Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz"ın avukatı Baykal Doğan, müvekkili Osman Kaçmaz hakkında medya aracılığıyla yapılan sözlü ve yazılı saldırılarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Doğan, düzenlediği basın toplantısında, kararın ardından Kaçmaz ile ilgili “linç kampanyasıö başlatıldığını ifade ederek, “Bir kısım yazılı ve görsel basın kuruluşlarınca yapılan ve yapılmakta olan haberlerin kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine yol açtığını bildirdi.
Avukat Doğan, Hakim Osman Kaçmaz"ın 24 yılı aşkın süredir hakimlik görevini yürüttüğünü, 13 yıdan buyana da Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yaptığını belirterek şöyle dedi:

“Verilen karar Anayasa"nın 138/4 maddesinde belirtilen yasama ve yürütme organlarının uymak ve yerine getirmekle yükümlü oldukları kararlardandır. Bu anlamda bahse konu karar kamuoyunca da cumhuriyetimizin temel niteliği olan hukuk devleti ilkesi de gözetildiğinde gerekli saygının gösterilmesi gereken bir karar niteliğindedir"

Söz konusu mahkeme kararı hakkında yetkin kişilerce Türk Ceza Kanunu"nda suç olarak öngörülen soruşturmanın gizliliği ve adil yargılamanın etkilenmemesi ilkelerine uygun ve kamuoyunu aydınlatmaya yönelik olarak bir takım bilimsel görüşler ileri sürülebileceğini ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

“Ancak kararın kamuoyunda duyulduğu 18 Mayıs 2009"dan bu yana sürekli bir biçimde müvekkilimin ve ailesinin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve soruşturmanın gizliliği ve adil yargılama ilkesinin ihlali niteliğinde bir kısım basın ve yayın organlarınca sorumsuz ve hoyratça iftira ve linç kampanyası yürütülmektedir.

Müvekkilime yapılan bu saldırılarla ilgili, saldırıları yapan kişilerin gerekli soruşturma ve kovuşturmalara tabi tutulması için Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız. Bu kapsam dışında kalan yalan haber niteliğindeki yayınlar için ise Basın Kanunu"nun ilgili hükümleri doğrultusunda tekzip yayınlayacağız."

Doğan, bir soru üzerine, Kaçmaz"ın tehdit aldığına dair bir bilgi olmadığını, herhangi bir koruma talebinde de bulunmadığını söyledi.
Kararın ardından Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamanın ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın karara yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Doğan, şu ana kadar yaptıkları çalışmanın yalnızca basın yayın organlarındaki haberlerle ilgili olduğunu ifade etti.
ANKA