Söke Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim karşısına çıkan zanlı Ali K., iddianame kendisine okunduktan sonra Kardelen'i kesinlikle kendisinin öldürmediğini iddia ederek, "Bir sürü şahidim var. Bunu yapan ben değilim. 9 ay oldu cezaevine gireli. Çektiğim sıkıntı ve vicdan azabını bir ben, bir de Allah biliyor. Bu suçu ben değil, kayınpederim Kadir A. işledi. Kumar borcundan dolayı Kardelen'in babasıyla aralarında bir husumet vardı. Evimin yedek anahtarı kayınpederimde de var. Ben öğle saatlerinde eşimi işe bıraktım. Bir markette alışveriş yaptıktan sonra eve geldim. İçeri girdiğimde kayınpederimi yarı çıplak halde mağduru boğarken gördüm. Mağdur can çekişiyordu. Ben kurtarmaya çalıştım, iş işten geçmişti. Olayı görüp şoke olunca kayınpederim bana vurdu. O da çok pişman olduğunu, çok yanlış yaptığını, eğer yardım etmezsem beni kızından ayıracağını söyledi. O beni bu şekilde tehdit ettiği için ben bu suçu işlemek zorunda kaldım. Olaydan sonra kayınpederim eve bavul getirdi. Ben de eşimi çağırıp eve gelmesini istedim. Daha sonra üzerinde delil bırakmamak için banyoya taşıdığımız mağdurenin cesedini yıkadık. Eşim evi de temizledi. Valizin içine koyduğumuz cesedi eşimle birlikte bir müddet taşıdıktan sonra bir taksi tutup bölgedeki tren istasyonuna gittik. Cesedi atmaya karar verdik. Daha sonra trenle başka bir istasyona gidip Möhne Baraj Gölü yakınlarında indik. Cesedi uzun uğraşlar sonucu ormanlık alana taşıdık. Bu arada cesede ait elbiseleri de çevreye saçtık. Daha sonra başka bir taksiyle eve geldik.

Ertesi gün de ortalıkta gözükmemek için çarşıya çıktık. Kardelen aranmaya başlayınca kayınpederim bana 2 bin euro para verip Türkiye'ye gitmemi söyledi. Kendisi Almanya'da kalıp işleri yoluna koyacağını belirtti. Didim'deki yazlığında kalabileceğimizi söyledi. Bu suça kayınpederim, 'Bana yardım etmezsen kızımı senden ayırırım" dediği için karışmak zorunda kaldım. Yakınlarımın zarar görmesinden korktuğum için de üstlendim, kayınpederimi ifşa etmedim" dedi.

Ali K., hakimin, "Neden yakalandığın zaman bunları anlatmadın?" yönündeki sorusu üzerine, "Kayınpederim bana çok gözdağı verdi. Daha önce kendim teslim olacaktım ancak Didim'e ailemle görüşmek için gelmiştim" diye konuştu.

DNA incelemesindeki bulguların kendisine ait olduğu yönündeki rapora da itiraz eden Ali K., "Ben sadece cesedi taşıdım. Kesinlikle ben öldürmedim" dedi.
Kayınpederinin kendisini yakalatmak için grup oluşturduğu iddialarının sorulduğu şahıs, ilk etapta korktuğu için söylemediğini, bu arada cezaevinde yattığı 9 aylık süre içinde birkaç defa dilekçe ile ifade verme ve mahkemeye çıkma talebinde bulunduğunu ancak ilk kez çıktığını söyledi.

Bu arada sözlü savunmasının yanında yazılı savunma da sunan Ali K.'yi savunacak avukat olmadığı için Aydın Barosu tarafından avukat tayin edildiği öğrenildi.