Uyuşturucu ticareti yaptığı ve kullanmak için uyuşturucu satın aldığı gerekçesi ile şubat ayında tutuklanan şarkıcı Deniz Seki, 19 sanıkla birlikte 1 Ekim"de hakim karşısına çıkacak.

Seki"nin avukatı ünlü şarkıcının savunmasını kendi hazırladığını söyledi.

218 gündür tutuklu bulunan Deniz Seki, perşembe günü Beşiktaş 9"uncu Ağır Ceza Mahkemesi"nde hakim karşısına çıkacak. Avukatı Naim Karakaya ile birlikte savunmasının son hazırlıklarını yapan Seki, tutuksuz yargılanmasını talep edecek. Seki, kullanıcı olduğu, ancak müptela ve temin edici olmadığı yönünde bir savunma hazırlayacak. Ünlü şarkıcının avukatı Naim Karakaya, şunları söyledi:

“Deniz Hanım 218 gündür tutuklu bulunuyor. İlk duruşması, perşembe günü Beşiktaş 9"uncu Ağır Ceza Mahkemesi"nde 19 sanıkla beraber olacak. Şu an mahkemeye çıkacak bir tanık, şahit yok. Ancak istenirse bu söz konusu olabilir. Deniz Hanım savunmasını kendi hazırladı. Ben yardımcı oldum. Rahat ve sakin, keyfi yerinde... Tabii ki tutuksuz yargılanmasını umut ediyor. İnancı bu yönde. Ancak bu karar, yüce mahkemenin vereceği karardır.” Karakaya, “Makul sürede yargılanma hakkı”na uyulmadığı gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"ne yapılan başvuruyla ilgili de, “Seki adında bir dosya açıldı ve incelemeye alındı. Şu an çıkan bir karar yok. Süreç devam ediyor. Tabii ki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye"deki yargı sistemine müdahale edemez. İhlal olup olmadığını tespit edip, bir ceza söz konusu olabilir, o kadar. O da 5-6 ay sonra kesinleşecek bir durumdur” dedi./vatan