Mahkemede dinlenen müştekilerden tamamı hakimin kendilerinden fazla para aldığını dile getirirken, fakat sadece 8 kişinin müdireden şikayetçi olduğu öğrenildi.
Aydın'ın Köşk ilçesinde 2001 yılından beri Nüfus Müdürlüğü yapan Eser Sert, hakkında yapılan şikayetler üzerine savcılık talimatıyla başlatılan soruşturma nedeniyle geçtiğimiz yıl Eylül ayında gözaltına alındı. Görevi kötüye kullanmak ve irtikap suçu işlediği gerekçesiyle Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarılan Eser Sert, Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Köşk Nüfus Müdürlüğü, evlendirme evraklarına da el konulurken, bayan müdirenin 2001 yılından beri yaklaşık 450 çiftin nikahını kıydığı belirlendi. Öncelikle 450 çift tek tek emniyete ifade almaya çağrılırken, müdireden şikayetçi olan 200 kişi müdirenin davasının görüldüğü mahkemede müşteki sıfatıyla dinlendi.

200 ŞİKAYETÇİDEN 192’Sİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ
Nikahını kıydığı çiftlerden ikna ederek para aldığı ve görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle 8 aydır tutukluluğu devam eden Eser Sert, bugüne kadar 8 duruşmaya çıktı. Mahkeme 8 aylık süreçte 200 müşteki ve yaklaşık 30 şahidi dinledi. Mahkemede dinlenen 200 müştekinin tamamını yakını sanık Eser Sert’in kendilerinden 50 TL olan nikah ücretinin üstünde para aldığını ve çeşitli isteklerinin olduğunu beyan ederken, müdire hakkında şikayetçi olmadıklarını belirttiler. Mahkemede dinlenen 200 müştekiden sadece 8’i kendilerinden fazla para alındıysa müdire hakkında şikayetçi olduklarını belirttiler.

‘RÜŞVET ALMADIM, HEDİYE ALDIM’
Aydın 2. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada duruşmalarda dinlenen müştekilerin ardından savunması alınan Eser Sert, bütün savunmalarında kendisinin suç işlemediğini savundu. Evlenecek gençlere yardımcı olduğunu ve iddiaları kabul etmeyen Eser Sert, “Bugüne kadar görevimle ilgili en küçük bir soruşturma dahi geçirmedim. 8 Aydır tutukluyum ve bu süreçte ben ve çocuklarım çok zor bir süreç geçiriyoruz. Ben hiçbir zaman rüşvet almadım. Örf ve adetlerimize göre çiftlerin evlenmelerine yardımcı olanlara hediyeler verilir. Ben çiftlerin bana verdikleri hediyeleri kabul ettim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Dün yapılan 8. duruşmada müştekilerin dinlenmesinin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti oy çokluğu ile aldığı kararla Eser Sert’in 31 Mayıs’ta görülecek karar duruşmasına kadar tutukluğunu kaldırdı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg