Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında konuştu. Baykal Başbakan Erdoğan için çok sert konuştu. İşte konuşmasından satırbaşları:


- Erdoğan hakettiği sonu yaşayacak, hepimiz göreceğiz.

- 30 yıldır aynı şeyleri söylüyorum, aynı şeyleri savunuyorum, dediğimden hiç şaşmadım. Ama Başbakan bazen laiklik der, bazen başka birşey der. Çelişkilerin en önemli kişisi Başbakan'dır. Sonra Baykal sabah ayrı söylüyor, akşam ayrı söylüyor. Başbakan'ın pişkinliği, patavatsızlığı had safhadadır.

- CHP'den yüz kızartan diye bahsediyor. Bunları söyleyenin ar damarının çatlamış olması gerekmektedir. Utan utan Başbakan.

- Türkiye, borç ödemiştir. Muazzam faiz ödemiştir. Ama borçlar iki katına çıkmıştır. Bugün Türkiye'de reel faiz, dünyanın en yüksek reel faizi. Savaş içindeki ülkelerde bile bukadar büyük reel faiz yok.

- Sen CHP'nin kurduğu işletmeleri satacaksın, sonra çıkıp tam bir haksızlık içinde 'Bunlar taş taş üstüne koymuyor' diyeceksin. Gözüne dizine dursun Başbakan.

- 1 Mayıs 1977'de yaşananlar toplumun bir yarasıdır


- Hükümet'in 1 mayıs kararı aldatmaca. Tatil yok, resmi kutlama yok. Sadece ne var: Birlik ve dayanışma günü. Bu yeni bir anlayış bekleyen sendikalara saygısızlıktır.Bundan üzüntü duyuyorum


- Taksim'de kutlama yapmak isteyen emek kuruluşlarının kararını dikkatle bekliyoruz. Alacakları karara saygı duyuyoruz


- Gıda fiyatlarının artışı büyük sorunun bir parçası

- Yapılması gereken şey, Türkiye'de üretime tarıma destek olacaksın. Bütün AB ülkeleri, tarıma büyük destek veriyor.

- Biz tam tersini yapıyoruz. Yunanistan bize pamuk satmaya başladı. Biz kendi kendine yeten dünyanın 20 ülkesinden biriydik. Ama şimdi dışa muhtaç hala geldik.



- 2 gün önce gazetelerde, Şanlıurfa"da su kavgası yaşandı. 5 vatandaşımız öldürüldü. Yazık değil mi günah değil mi? Bu tarım işi çok önemlidir. Türkiye"nin işi BOP değil GAP"tır GAP.



- Bizim tarım konusunda büyük potansiyelimiz var ama kullanmıyoruz.



- 1.500.000 insan AKP döneminde tarımdan kopmak zorunda kaldı.



- Türkiye çok tehlikeli biçimde dışardan borçlanmaya başlamıştır. 150 milyar dolar özel sektörün dış borcu var. Türkiye açık verince bir ekonomi, açık verince yatırım yapamayan bir ekonomi haline dönüşüyor.



- Bir araştırmaya göre, Türkiye cari açık bakımından işsizlik bakımından, 43 ülkenin en gerideki 5 ülkesi arasında yer almaya başladı.