Uygulamaya göre, yönettikleri maçlarda hata yaptıkları gözlenen ve kamuoyunda tepki toplayan hakemleri, MHK Başkanı Oğuz Sarvan, MHK Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu ve MHK Üyesi Seyfi Gözaydın'dan oluşan heyet "Sorgu odasına" almaya başladı.

Yardımcıları ile birlikte kurulun önüne çıkan hakemlere maçlarda yaptıkları hataların nasıl geliştiği soruluyor. Hakemler de maç içerisinde yaşadıklarını ve kararlarının gerekçelerini aktarıyor. Üç kişiden oluşan komisyon da hakemlerin yaptıkları hataları en ufak detayına kadar anlatıyor. Komisyon, hataların oluştuğu pozisyonlarda hakemlerin nasıl davranması gerektiğini ve vermeleri gereken kararı da yüzlerine söylüyor. Tüm bu olaylardan sonra 3 kişilik komisyon söz konusu hatalardan sonra hakemlerin kaç hafta ceza alacaklarını hemen orada tebliğ ediyor.

Öte yandan, MHK ilk olarak Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan ve siyah beyazlıların penaltıdan attığı golle 1-0 kazandığı maçta Özgüç Türkalp'in yardımcısı Erdinç Sezertam'ın uyarısıyla verdiği penaltı pozisyonu nedeniyle Türkalp ve Sezertam "sorgu odasına" alındı. Görüşme sonunda Türkalp'in 4 hafta dinlendirileceği öğrenildi.