Milli Eğitim Komisyonu’nda yaşanan kargaşada ortamı yatıştırmaya çalışırken danışmanının kendisini salondan uzaklaştırmaya çalıştığını belirten Şükür, “Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek adetimiz olmasın.” dedi. Meclis’te basın mensuplarının komisyonda yaşanan kavgayla ilgili sorularını cevaplayan Şükür, “Komisyon başkanı Nabi Avcı, önergeleri okurken, kürsü işgali oldu. Tepkisel reaksiyon oldu. Birkaç arkadaşla ortamı yatıştırmaya çalıştık. Danışmanım haklı olarak beni ortamdan çıkarmak isterken, niye karışıyorsun diyen 3 -4 kişi kendisini dışarı attı. İsmimizden kaynaklanan bir şey. Benim yanımda olanın gündeme gelme politikası. Mağdur olan biz olmamıza rağmen bir şekilde başka yerlere taşıma politikası. Bunlar olmamalı. Hoşgörüyü, sevgiyi her platforma taşımalıyız. Umudum bu ama kolay gözükmüyor.” diye konuştu.

YUMRUK KONUSUNDA YEMİN EDEBİLİRİM

Bir gazetecinin ‘Danışmanızın yumruk attığı söyleniyor.’ sorusuna Şükür, “Bu konuda yemin edebilirim. Tahribata maruz kalmış, yaka paça dışarı atılmış bir danışmandan, insandan bahsediyoruz. Zihinde bir şey çaktı herhalde sosyal yaşamda çok olur. ‘Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermeyin’ dedim kendine.” cevabını verdi.

CHP’li vekilin Haydar Akar’ın Meclis Başkanlığı’na olayı şikayet edeceğini kaydeden Şükür, danışmanına dönerek, “Ben olayı gördüm. Beni de şahit yazarsın.” diyerek kendilerinin de şikayetçi olacağını aktardı. Şükür, “Bana karşı yürütülen kampanyalara verdiğim cevaplar benim istediğim gibi çıkmıyor. Kendi istedikleri gibi çıkıyor. Bu da beni çok üzüyor.” ifadelerini kullandı.