Trabzon'da Düzköy ilçe jandarma karakoluna 20 metre uzaklıkta kaldırıma döşenen bombanın uzaktan kumandayla dün sabah 07.45'de patlatılması sonucu 3 asker yaralandı. İlçe jandarma komutanlığında görevli askerler çöpten döndükleri sırada daha önceden kaldırıma döşenen bomba, uzaktan kumandayla patlatıldı.

Patlamada jandarma erler Recep Hasanoğlu, Ali Osman Cihan ve Doğan Özkartal yaralandı. Yaralı askerler ambulans helikopterle Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Özkartal'ın kolunda ve vücudunda kırıklar olduğu, diğer iki askerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

ADANA PLAKALI ARAÇ
Bombalı saldırının 2010'dan bu yana Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan PKK'lı grup tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü. Teröristlerin bordo renkli Adana plakalı bir araçla keşif yaptığı, karakolun yanındaki mısır tarlasını 'kalkan' olarak kullandığı belirtildi. Bu arada Düzköy'de 3 gündür vatandaşlara Adana plakalı şüpheli bir araca karşı duyarlı olmaları konusunda uyarılar yapılmıştı. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Şu anda kesin bir kanıt yok. Patlayıcının özelliğinin ne olduğunu bilmiyoruz. Tek patlayıcı kullanıldı. Sevindirici olan can kaybının olmaması" dedi. Hastanedeki yaralı askerleri de ziyaret eden Vali Kızılcık, "Sağlık durumları gayet iyi" diye konuştu. Bu arada bölgede havadan ve karadan geniş operasyonlar başlatıldı. Öte yandan, patlamanın ardından Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Trabzon Garnizon Komutan vekili ve İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, beraberindeki askeri personel ile olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. PKK, Trabzon Uzungöl'de 9 Ağustos 1998'de bir araç ile bir oteli yakıp, otel sahibini öldürmüştü.