Yakalanan 2 PKK'lı militanın üzerinde bulunan eylem planları ve ifadelerine göre PKK 250 kişilik terörist grupla Şemdinli merkez, Derecik İlçe Jandarma Komutanlığı, Çukurca Merkez ve Çukurca Kavuşak Askeri Taburu'na saldırı planı yaptı.


Hakkari Dağlıca'da bulunan Yeşiltaş Askeri Üs Bölgesi'ne düzenlenen saldırının ardından operasyonları genişleten güvenlik güçleri Hakkari kırsalında 2 PKK'lı teröristi gözaltına aldı. Teröristlerin üst aramalarında ise çok sayıda kroki ve grup grup teröristlerin kod isimleri ve şifreli haberleşme kodlarının bulunduğu dökümanlar ele geçirildi. Teröristler hemen sorguya alındı.

Sorgudaki PKK'lıların ilk ifadesinde Yeşiltaş Askeri Üs Bölgesi'ne saldırı emrini veren Reşit Dostum kod adlı Mehmet Can Gürhan'ın İran topraklarında bulunan Şehidan PKK kampında yaklaşık 250 teröristle Şemdinli Merkez, Derecik İlçe Jandarma Komutanlığı. Çukurca Merkez ve Çukurca Kavuşak Askeri Taburu'na saldırı planı yaptı. Yakalanan teröristlerin ifadelerine göre saldırıda kullanılacak silahlar İran sınırından Şemdinli bölgesine geçirildi.

Yakalanan teröristlerin sorgusu devam ediyor.