Ergenekon soruşturmasının açılmasına neden olan ve Kanada"da bulunun Tuncay Güney, Türkiye"den gelen “Kendi istediği tarihte mülakat yapalım” çağrısını reddetti

Ergenekon soruşturmasının şüphelisi olan ve 2001 yılında dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındığında emniyette verdiği ifade, Ergenekon soruşturmasının temelini oluşturan Tuncay Güney"in ifade vermeyi reddetti.

Zorla ifadesi alınamıyor

Ergenekon ana davasının 115"inci oturumunda mahkeme başkanı Köksal Şengün duruşmaya gelen evrakları okudu. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderilen oradan da dava dosyasına gelen yazıda kendi istediği tarihte Tuncay Güney ile mülakat yapmak için girişimde bulunulduğu, ancak Güney"in mülakat talebini reddettiği belirtildi. Kanada yasalarına göre zorla ifadesi alınamayacağı için Tuncay Güney yönünden dosya işlemlerinin tamamlandığı bu nedenle adli yardım yapılamadığı ifade edildi.


“AYSEL DE GELSİN!”


BİRİNCİ Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, “Danıştay davasıyla ilgili savunma yapmayacağım. İlgim olmayan konuda savunma yapmam. Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasıyla ilgili konuşacağım. Tahliye kelimesinden tiksiniyorum. En ağır cezayı verin” dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmada söz alan Yıldırım, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi"nin Danıştay dosyasındaki tanık beyanları bu mahkemede de geçerliyse kendisi açısından bir sorun olmadığını söyledi. Yıldırım, mahkeme bu tanıkların beyanlarını dikkate almayacaksa, Alparslan Arslan"ı yakalayan 2 polis, Selvi Otel"in personeli ve “Aysel” isimli kadın tanığın, kendi savunması alınırken duruşmalarda hazır edilmesini talep etti. Ankara"daki davada tanıklık yapan Aysel Sağlam, Danıştay saldırısından bir gün önce Danıştay otoparkının yanında Alparslan Arslan ile tanımadığı iki kişiyi gördüğünü ve birinin belinde silah olduğunu söyledi.

Albay Temizöz, Ergül cinayeti için ifade verdi

Şırnak ve çevresinde 1990"lı yıllarda kaybolan ve öldürülenlerle ilgili tutuklanan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, 14 yıl önce öldürülen ve cesedi Elazığ kimsesizler mezarlığında bulunan Hasan Ergül cinayetine ilişkin Diyarbakır"da özel yetkili Cumhuriyet Başsavcısı"na ifade verdi. Savcı, Temizöz"e "Hasan Ergül cinayeti ile bağlantısının olup olmadığını" sordu. Temizöz ise, “Hakkımdaki suçlamayla ilgili olarak, ölü olarak ele geçirilen Hasan Ergül isimli şahsı ilk defa cezaevinde iken basından öğrendim. Ergül"ü tanımam” dedi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanıp serbest bırakılan ve adı Hasan Ergül cinayetinde geçen Cizreli Koçero Saluci"yi tanıyıp tanımadığını sorusuna da Albay Temizöz, “Saluci"yi de basında yer alan haberler nedeniyle duydum” cevabını verdi./vatan