G.Saray"ın yeni hocası, Gökmen Özdemir"in sorularına cevap verdi ve taraftarların yüreğine su serpti:

"G.Saray'da şartlar ne zaman kolaydı ki? G.Saray büyük kulüp, işler kolay yürümez.. Futbolcuyken de teknik direktörken de kolay başarılar elde etmedim. Sadece çalışıp, işimize bakacağız. Yarım kalan işlerim vardı onları tamamlayacağız.. Mevcut kadronun iyi olduğunu herkese göstereceğiz.”

G.SARAY yönetimi kritik F.Bahçe maçı öncesinde efsane oyuncusu, eski hocası Gheorghe Hagi"ye sarıldı. 2003-04 sezonunda Fatih Terim"in istifa etmesinden sonra göreve getirilen Romen çalıştırıcı, Rijkaard"ın gönderilmesinin ardından 2. kez takımın başına geçti. Yıllardır ezeli rakibini Kadıköy"de yenemeyen G.Saray"a tarihinin en farklı (5-1) F.Bahçe zaferlerinden birini yaşatarak Türkiye Kupası"nı kazandıran Hagi 1.5 yıl boyunca sarı-kırmızılılarda görev yapacak.

G.SARAY yeni hocasını dün kulübün resmi internet sitesinden açıklarken, yardımcısının da kendisi gibi adını kulübün efsane oyuncuları arasına yazdıran Tugay Kerimoğlu olacağı duyuruldu. Hagi döneminde kondisyoner olan Giovanni de yeni ekipte görev alacak. Yıllık 1.2 milyon Euro alacak olan Hagi bugün saat 15.30"da Florya"da G.Saray"da sözleşme imzalayıp görev resmen başlayacak.

TAKIMI F.Bahçe maçına hazırlamak için sadece iki günü bulunan efsane oyuncu işinin kolay olmadığının farkında ancak sarı-kırmızılıların içinde bulunduğu durum kesinlikle gözünü korkutmuyor.

G.Saray"ın yeni hocası, Gökmen Özdemir"in “G.Saray"da şartlar kolay değil biliyorsun değil mi?” sorusuna verdiği yanıtla hem iddiasını ortaya koydu hem de taraftarların yüreğine su serpti:

"KADROMUZ ÇOK İYİ"

“G.SARAY"DA şartlar ne zaman kolaydı ki? Her zaman zordu.. Çünkü G.Saray büyük kulüptür.. G.Saray"da işler kolay yürümez.. Ben futbolcuyken de G.Saray"da kolay başarılar elde etmedim, hocayken de.. Başarı için her zaman çalışmak gerekir. Sadece çalışacağız. İşimize bakacağız. Ben o şartları kolaylaştırmaya, iş yapmaya geliyorum. G.Saray beni ne zaman, hangi şartlarda çağırırsa çağırsın ben göreve gelirim. G.Saray"da yarım kalan işler vardı. Onları tamamlayacağız. G.Saray"ın elindeki kadronun iyi olduğunu herkese göstereceğiz.”

KUPA KURTARAMADI!

2003-04"ÜN son 8 haftas›nda göreve gelen Hagi yönetiminde G.Saray sezonu 4 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 beraberlik ile kapatt›. Sarı-kırmızılılar 2004-05"te 24 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyetle ligi 76 puanla 3. sırada tamamlad›. F.Bahçe"yi 5-1 yenip kazan›lan tarihi kupa zaferine ra€men ligde üst üste alınan kötü sonuçlar yüzünden görevine son verilmişti.

Sarı-kırmızılı takımın şu an içinde bulunduğu "sancılı" durum yeni hoca Hagi"yi kesinlikle korkutmuyor:

105. yılda 54. hoca Hagi oldu.

HAGI, bugüne kadar 12 ayrı ülkeden toplam 34 yabancı teknik adamın görev yaptığı G.Saray"ın 54. teknik direktörü oldu. Sarı-kırmızılarda 2. kez göreve gelen Romen çalıştırıcı, başkan Adnan Polat döneminin 6. hocası oldu.

2008"İN mart ayında başkan seçilmesinin ardından Adnan Polat sırasıyla, Feldkamp, Cevat Güler, Michael Skibbe, Bülent Korkmaz ve Frank Rijkaard"la çalıştı.

Gökmen ÖZDEMİR / VATAN