Sıcak hava dalgasından en fazla etkilenecek olan illerin başında gelen Aydın"da Pazar günü sıcaklığın 42 dereceği bulacağı belirtildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan haftalık meteorolojik ihbar raporunda önümüzdeki Cuma, Cumartesi ve Pazar yurgun bazı bölgelerinde sıcak hava dalgasının etkili olacağı duyuruldu. Sıcak hava dalgasının Marmara"nın güney ve batısında yer alan Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya illeri ile Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olacağı belirtilirken; sıcak hava dalgasının sonucu olarak güneş çarpmaları vakalarının ortaya çıkabileceği kaydedildi. Raporda; vatandaşların güneş çarpmalarına karşı gerekli önlemleri alması konusunda uyarılara yer verildi.
Hafta sonu beklenen sıcaklık sınıflandırmasına da yer verilen raporda; sıcak hava dalgasının
Mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, kuvvetli sıcak hava dalgasının mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde ve ekstrem sıcak hava dalgasının da mevsim normallerinin 10 derece ve üzerinde gerçekleşeceği bildirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan haftalık meteorolojik ihbar raporu ve hafta sonu Aydın"da beklenen sıcaklık tahminleri hakkında bilgiler veren Aydın Meteoroloji Müdürü Mustafa Yılmaz, hafta sonu yurdun büyük bölümünde etkili olacak sıcak hava dalgasından Aydın"ın da önemli ölçüde etkileneceğini söyledi. Cuma günü Aydın"da hava sıcaklığının 22/40 derece olmasının beklendiğini anımsatan Yılmaz, aynı tarihteki uzun yıllar ortalamasının 20/36 derece olduğunu ifade etti. Cumartesi günü de beklenen sıcaklık tahmininin 23/41 derece olduğunun altını çizen Yılmaz, aynı tarihteki uzun yıllar sıcaklık ortalamasının 21/36 derece olduğunu kaydetti. Pazar günü ise Aydın"da hissedilen sıcaklığın bu yılın en yüksek seviyesi olan 24/42 dereceye ulaşacağına dikkat çeken Yılmaz, aynı tarihteki uzun yıllar ortalamasının 21/36 derece olduğunu sözlerine ekledi.