Türkiye'nin, yarın Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın öğleden sonra Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ) ile Kuzey Ege kıyılarında (Balıkesir'in Edremit ve Ayvalık ile İzmir'in Dikili ilçesi) başlayacak yağışlar, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege, göller yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu'nun batısı (Eskişehir, Ankara, Konya) ve Batı Karadeniz'in batısını (Bolu, Düzce ve Zonguldak) etkisi altına alması bekleniyor.
Yağışların, Ege kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.
Cumartesi günü iç ve batı bölgelerde, pazar günü yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla devam edecek yağışların, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak, Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor.
İç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayının, yarın ve hafta sonunda etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Yarın güney ve iç kesimlerde, hafta sonunda doğu bölgelerde gündüz sıcaklıkları 2-4 derece artarken, batıda sıcaklık değerleri değişmeyecek. Gece sıcaklıkları ise doğu bölgelerde azalmaya devam ederken, iç ve batı bölgelerde bulutlanma nedeniyle biraz artacak.
Rüzgarın da yurdun kuzeybatı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor

HÜRRİYET