Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton, “Yoğun bir haftanın ardından küçük bir kaçamağın elbette zararı yok; ancak kişisel beslenme ve egzersiz yolculuğunuzun hangi noktasında olursanız olun, hafta sonu kendinizi şımartma meselesini abartmadan önce iki kez düşünün” diyor ve bakın neler anlatıyor…

Anlık kaçamakların heyecanına kapılıp bunu bir alışkanlık haline getirmek ne yazık ki şaşırtıcı derecede kilo almanıza sebep olabilir. Ve kilo vermek, kilo almak kadar kolay değildir. Bütün bir hafta sonunu kendinizi şımartarak geçirirseniz, bir sonraki hafta aktif yaşama planınızın heba olduğu gerçeğiyle yüzleşmeniz kaçınılmazdır.

Kendi adıma diyet ve egzersiz rutinine her gün ve her koşulda uyulmasından yanayım; zira her ikisini aynı anda boşlamak çoğu zaman bir felaketle sonuçlanıyor. Her ne kadar egzersizin kötü beslenmenin yerine geçmediğini ve haftanın her günü dengeli beslenmenin son derece önemli olduğunu bilsek de, zaman zaman diyet programımızı biraz esnetebiliriz. Yoğun geçen bir haftanın ardından, kendimizi şımartmak için küçük ödüller belirleyebiliriz. Bu gibi durumlarda, hem hafta sonunun tadını çıkarmak hem de sağlık ve fitness hedeflerimize bağlı kalmak için bazı kurallara uymak gerekiyor.

Öğünlerden kısmayın