Geçtiğimiz haftadan itibaren etkili olan sıcak hava dalgasından etkilenen illerinin ilk sıralarında yer alan Aydın'da bugün de termometreler gölge 37 dereceyi gösterdi. Kent merkezinde yüzde 57’leri bulan nem miktarı ile birlikte etkisini artıran sıcaklar nedeniyle vatandaş park ve bahçelere akın etti.
Serin başlayan bir yazın ardından ani artış gösteren hava sıcaklıklarıyla birlikte Aydın sokaklarını bom boş kaldı. Zorunlu işi olmayan birçok kimse gündüz saatlerinde dışarı çıkmazken, sokaklarda çok az sayıda kişinin dolaştığı görüldü. İşleri yada görevi dolaysıyla dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise parklardaki ağaçların gölgesinde serinlemeye çalıştı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle yaz tatilini şehir merkezinde geçiren ve sokaklarda ayakkabı boyacılığı yapan çocuklar, sıcak hava nedeniyle bugün kent merkezindeki süs havuzlarına akın etti. Serinlemek için havuzlara giren çocuklar, takla atarak gazetecilere bol bol poz verdi.


HAVA SICAKLIĞI HAFTA SONU ARTACAK
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Aydın’da hava sıcaklıkları yarından ittibaren yükselmeye başlayacak. Yarında termometrelerin gölgede 37 dereleri göstermesi beklenirken, hava sıcaklıkları Cuma ve Cumartesi günleri 38 dereceye ulaşacak. Pazar günü 39 dereceyle daha sıcak bir güne uyanacak olan Aydın, yeni haftaya da 39 derece gibi yüksek bir sıcaklıkla başlayacak. Cuma ve Cumartesi günleri yüzde 59’lara yükselecek olan yüksek nem oranı, Pazar ve Pazartesi günleri az da olsa azalma gösterecek.