2012 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hafızlık, Ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma” yarışmalarında Aydın merkez ilçe birincilerini belirleme yarışması Aydın Merkez Bey Camide yapıldı. Yarışmalar ‘Hafızlık’, ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma’ ve ‘Ezanı Güzel Okuma’ olmak üzere üç ayrı kategoride yapıldı.
Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’un jüri başkanlığını yaptığı yarışmanın seçici kurul üyeleri İl Müftü Yardımcısı Necati Topaloğlu, Çine Müftüsü Mehmet Aslan, Ticaret Meslek Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Hüdaverdi Alkan, Bey Cami İmam-Hatibi Adem Keskin ve Bey Cami Müezzin Kayyımı Güven Kemer'den oluştu.
13 din görevlisinin yarıştığı müsabakada, yarışmacılar güzel sesleri ve okumadaki becerileri ile jüri üyelerini terletti. Yarışma sonunda ‘Hafızlık’ dalında Kenker Köyü Cami İmam-Hatibi Ahmet Ceylan, ‘Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma’ dalında Bilal-i Habeşi Cami İmam-Hatibi Mustafa Duman ve ‘Ezanı Güzel Okuma’ dalında ise Kırmızı Minare Cami İmam-Hatibi Serdar Gürbüzer birinci oldu.
Yarışmaya katılan görevlilere Aydın İl Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilmihal hediye edildi. “Hafızlık, Ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma” yarışmalarında Aydın merkez ilçe birinciliği yarışması birincisi din görevlileri, 10 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 09.00'da Aydın Merkez Beycami’de yapılacak Hafızlık, Ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Aydın İl Birinciliği Yarışmasında Aydın merkez ilçeyi temsil edecek.

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg