TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye"yi 2009 yılında Eurovision şarkı yarışmasında temsil edecek olan pop müzik sanatçısı Hadise"ye 450 bin YTL verdiklerini açıkladı.

Meclis"te TRT hesaplarını denetleyen KİT Komisyonu görüşmelerinde Hadise"nin Eurovision için alacağı ücret de konuşuldu. Şahin, KİT Komisyon üyelerinin, "Türkiye Eurovision için ne kadar harcıyor" sorusuna Hadise"ye verilen ücreti açıklayarak yanıt verdi. Şahin, "Hadise ile 450 bin YTL"ye anlaştık. Ancak bu hanımefendinin yurt dışında bir şirketle anlaşması var ve bu şirketin tanıtım konusunda ciddi bir katkı yapacağı düşüncesindeyiz. Web sayfamızda Eurovision"da yarışması için en çok onun ismi istendi" açıklamasını yaptı.

DTP"ye kırmızı çizgi ayarı

Görüşmelerde DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, "Az Politik" programına Meclis"te grubu olmayan DSP"den bile 3 milletvekilinin konuk olmasına rağmen neden Meclis"te grubu bulunan DTP"den kimsenin çıkarılmadığını sordu. İbrahim Şahin, "Milli birliğe, bütünlüğe, üniter yapıya saygı duyarlarsa, duyuyorlarsa, emirleri başüstüne, kendilerini de çıkaracağım televizyona her zaman hem de..." diyerek söze başladı. Ancak Yaman sinirlenerek "Lafını geri almasını istiyorum. Bu ülkede yemin eden bir milletvekili, ulusal bütünlüğe ve o değerlere saygılıdır" dedi. Komisyon Başkanı Ünal Kacır, Şahin"den sözlerini geri almasını istedi. Şahin, "Ben sizin böyle bir şey yaptığınızı söylemedim. (Neden o zaman programa çıkmıyoruz?) Memnuniyetle çıkartacağız. Şimdi yeni kanallar açıyoruz. Orada da çıkartacağız" dedi.